Recepti 25. veljače 2021.

Tradicionalne engleske slastice koje moraš isprobati!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Unesi dašak Engleske u svoj dom i uživaj u tradicionalnim engleskim desertima uz šalicu čaja...

Za sve ljubitelje engleske kuhinje, pripremili smo recepte za neke od najpoznatijih engleskih slastica. I u Hrvatskoj ovaj tip slastica postaje sve popularniji, stoga, ako se još uvijek nisu okušala u njihovoj pripremi, sada je pravo vrijeme! Sigurni smo da će zadovoljiti tvoje nepce i unijeti dašak engleskih običaja i u tvoj dom.

  • Scones - tradicionalna engleska slastica

Jedna od tradicionalnih engleskih slastica su bezvremenski Scones, najpoznatija engleska peciva. Tradicionalno se jedu s maslacem, džemom, ponekad kremom i uvijek uz šalicu čaja. Mogu biti slatki ili slani, a tijestu možeš dodavati različite arome i sastojke, poput suhog voća, šumskog voća, a u slanoj varijanti - sir i šunku! 

Priprema Scones je jednostavna i ne zahtijeva posebno znanje u pripremi tijesta. Scones možeš poslužiti za doručak ili večeru, same ili uz džem ili naravno, uz slatki čokoladni namaz.

 

Možda vas zanima... Scones – engleski klasik s kojim nećeš pogriješiti Recepti

scones | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

  • Eton mess

Eton mess je tradicionalna engleska slastica koja se priprema od  jagoda, beze kora i šlaga. Prvi put se spominje u tisku 1893. godine, a ime Eton Mess dobila je prema vjerovanju da potječe s Eton Collegea i služi se na godišnjoj kriket utakmici protiv učenika škole Harrow. Ako želiš isprobati neku englesku poslasticu, pripremi Eton mess - slatki raj na tanjuru, sačinjen od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjeruj nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.

Recept koji predlažemo u nastavku je  interpretacija engleskog klasika Eton mess, a ova inačica s narom i kupovnim puslicama kreacija je vječne kraljice kućnog kuhanja – Nigelle Lawson. Recept je pripremila i prilagodila naša kolumnistica Andrea Cukrov s bloga Cukar.

 

Možda vas zanima... Brzinski desert u čaši od samo pet sastojaka Kolumne

Eton mess | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

  • Trifle 

Trifle je tradicionalna engleska slastica koja se radi od biskvita, tučenog vrha i voća. Postoje brojne simpatične izvedbe popularne slastice koje se serviraju se u čašama ili staklenim posudicama, dekorativne su i idealan su brzinski desert kada si u strci s vremenom. Kombinacije okusa poput šlaga, pudinga od čokolade, banana, maslaca i kikirikija nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U nastavku donosimo prijedlog za dvije kombinacije.

 

Možda vas zanima... Uljepšaj stol jednostavnim i slojevitim slasticama! Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.