Recepti 10. siječnja 2016.

Čudesni biskviti: Napravite tradicionalni battenberg!

Tradicionalni battenberg
gastro postao gastro.24sata.hr
Dva raznobojna pečena biskvita režu se na četiri dijela, lijepe džemom od marelica u kockasti uzorak te umataju u marcipan ili čokoladu. Pokušajte odoljeti!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 529

Potrebno vam je

  • 1.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica bademi,mljeveni
  • 2.75 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.75 šalica šećer, kristal
  • 0.75 šalica maslac, slani
  • 3 kom jaje kokošje
  • 0.50 mala žlica ekstrakt badema
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • prehrambena boja u prahu
  • 0.33 šalica džem od marelica
  • 225 g marcipan

Priprema

  1. Namastite lim za pečenje i nekoliko puta presavinite alu-foliju pa njome obložite posudu te folijom podijelite posudu napola.
  2. Izmiješajte suhe sastojke pa ih pomiješajte s mokrim i istucite dok ne dobijete glatku smjesu. Podijelite smjesu na dva dijela, jedan obojite ružičastom, a drugi žutom bojom. Svaku smjesu stavite u svoj dio u posudi.
  3. Pecite 25-30 min na 175°c. Neka se ohladi u posudi pa kolač iskrenite na rešetku da se potpuno ohladi. Prerežite svaki dio po dužini.
  4. Zagrijte džem u mikrovalnoj 20 sekundi te ga procijedite. Premažite strane kolača džemom pa spojite žuti i ružičasti dio, a na njih stavite ružičasti i žuti.
  5. Pospite kolač šećerom, a marcipan razvaljajte u duguljasti oblik dovoljno širok da pokrije kolač po dužini i dug da ga potpuno omota. Vrh kolača premažite džemom i stavite na dio marcipana džemom prema dolje. Premažite preostale tri strane džemom pa zarolajte kolač u marcipan. Ukrasite prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.