gastro postao
Dva raznobojna pečena biskvita režu se na četiri dijela, lijepe džemom od marelica u kockasti uzorak te umataju u marcipan ili čokoladu. Pokušajte odoljeti!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 529
Potrebno vam je
- 1.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica bademi,mljeveni
- 2.75 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 0.75 šalica maslac, slani
- 3 kom jaje kokošje
- 0.50 mala žlica ekstrakt badema
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
- prehrambena boja u prahu
- 0.33 šalica džem od marelica
- 225 g marcipan
Priprema
- Namastite lim za pečenje i nekoliko puta presavinite alu-foliju pa njome obložite posudu te folijom podijelite posudu napola.
- Izmiješajte suhe sastojke pa ih pomiješajte s mokrim i istucite dok ne dobijete glatku smjesu. Podijelite smjesu na dva dijela, jedan obojite ružičastom, a drugi žutom bojom. Svaku smjesu stavite u svoj dio u posudi.
- Pecite 25-30 min na 175°c. Neka se ohladi u posudi pa kolač iskrenite na rešetku da se potpuno ohladi. Prerežite svaki dio po dužini.
- Zagrijte džem u mikrovalnoj 20 sekundi te ga procijedite. Premažite strane kolača džemom pa spojite žuti i ružičasti dio, a na njih stavite ružičasti i žuti.
- Pospite kolač šećerom, a marcipan razvaljajte u duguljasti oblik dovoljno širok da pokrije kolač po dužini i dug da ga potpuno omota. Vrh kolača premažite džemom i stavite na dio marcipana džemom prema dolje. Premažite preostale tri strane džemom pa zarolajte kolač u marcipan. Ukrasite prema želji.
Izvor Skuhatćute