Recepti 03. listopada 2014.

Tradicionalni njemački buncek

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni recept koji će vam otkriti čari svinjske koljenice

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjska koljenica 
  • 1 mala žlica kim
  • 2 mala žlica sol
  • 2 mala žlica češnjak
  • 2 kom luk ,crveni
  • 0.50 l pivo
  • 0.50 l povrtni temeljac
  • 1 grančica svježi timijan
  • 1 grančica ružmarin
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. U zdjeli izmiješajte češnjak, kim i sol pa to utrljajte po koljenici. Dno vatrostalne posude prekrijte kriškama luka, stavite na to koljenicu u stojeći položaj te ulijte pivo i temeljac. Dodajte začine, posolite i popaprite pa pecite od dva do dva i pol sata u pećnici. Ako sva tekućina nestane, dodajte još temeljca, no ne više od čaše odjedanput.
  3. Pečenu koljenicu narežite i poslužite s kiselim kupusom ili umakom prema želji. Umak možete napraviti tako što ćete tekućini iz posude dodati brašno i maslac pa kuhati dok se ne zgusne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.