Recepti 28. travnja 2019.

Trgana piletina - zaboravite na klasičnu pripremu, ovo je savršenstvo!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina pripremljena na ovaj način bit će sočna, slasna i idealna u baš svakoj kombinaciji namirnica.

Donosimo vam recept za trganu piletinu na najjednostavniji način. Sastojcima s našeg popisa možete dodati začine po želji, a u kombinaciju možete ubaciti i umake te povrće za još više okusa.

 

Možda vas zanima... Arepe sa sporo pečenom piletinom - sendviči za prste polizati Recepti

 

S piletinom možete peći krumpir, tikvice, patlidžan, batat. Povrće kojem je potrebno kraće vrijeme pripreme dodajte pred kraj pečenja dok korjenasto povrće poput mrkve i krumpira u lonac ubacite kada dodajete i piletinu.

Umjesto vode, prije pečenja u lonac možete dodati bijelo vino, temeljac ili vodu. Dno posude neka bude prekriveno, a zatim sve zajedno poklopite i ubacite u pećnicu te na sat vremena zaboravite na jelo koje pripremate. Za to vrijeme možete pripremiti domaća peciva, krumpiriće ili drugi prilog po želji.

 

piletina Možda vas zanima... Brže ne može: piletina i povrće gotovi za 15 minuta! Recepti

 

Piletina pripremljena na ovaj način idealan je dodatak svim vrstama sendviča, tortiljama, tacosima, poslužiti je možete uz rižu ili tjesteninu, omiljeno pečeno povrće ili u salati.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Potrebno vam je:

  • 1,5 kg piletine bez kostiju
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve 
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica papra
  • 1 limun
  • 100 g maslaca
  • Temeljac, voda ili vino

Postupak pripreme:

  1. U veću posudu koja može u pećnicu stavite ulje, a zatim na vatri sa svih strana zapržite piletinu.
  2. Dodajte joj luk i mrkvu koje ste narezali na veće komade, češnjak i začine.
  3. Ostavite na vatri minutu do dvije, dodajte temeljac, vodu ili vino toliko da prekrije dno, ubacite limun koji ste najprije dobro oprali i maslac, a zatim prebacite u pećnicu. 
  4. Pecite oko sat i pol do dva sata uz povremeno provjeravanje na 180 stupnjeva, ovisno o veličini komada mesa.
  5. Kada je gotovo, meso prebacite na dasku za rezanje i pomoću dvije vilice trgajte na manje komade.
  6. Poslužite po želji.

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.