Recepti 09. ožujka 2020.

Tri brze i sjajne večere za tjedan pred nama

gastro postao gastro.24sata.hr
'Manje je više' poznata je krilatica koja vrijedi i za sljedeće recepte.

Uz ova tri jednostavna recepta možeš zaboraviti na pripremu koja traje duže vrijeme ili čak na pripremu dan ranije. Brzi, a slasni, ovi recepti odlični su za one dane kada sve što želiš je provesti vrijeme sa svojim prijateljima ili s obitelji, izaći na piće ili odmoriti, a opet pojesti nešto fino i toplo.

Šparoge iz pećnice sa slasnim preljevom od meda

Pune hranjivih tvari, vitamina i minerala, šparoge su jedna od zdravijih namirnica. Na svoju ogromnu količinu nutrijenata, nose svega nekoliko kalorija, a ovaj recept pobrinut će se i da oni, kojima inače smeta okus šparoga, uživaju u njima.

 

Možda vas zanima... Šparoge iz pećnice sa slasnim preljevom od meda Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Tjestenina s pestom od brokule

Ona kojoj se često okrećemo kada su u pitanju brzi obroci, jedna je i jedina - tjestenina. U umaku od rajčice, s vrhnjem, sa sirom, povrćem ili mesom... Teško je naći osobu koja nema svoj omiljeni recept za ovo talijansko jelo. Za pripremu će ti trebati između 15 i 30 minuta, a zbog boja odličan je izbor ususret proljeću.

 

Možda vas zanima... Tjestenina s pestom od brokule - brza opcija za ručak Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK foto: SHUTTERSTOCK

Zapečeni njoki u mirisnom umaku od rajčice

Kao zadnje toplo jelo izdvojili smo njoke koje često dolaze kao prilog, ali u ovom spoju s mozzarelom, bosiljkom i pelatima zaslužuju glavno mjesto na stolu. Jednom skuhane, zapeci ih kako bi se sir rastopio i poprimio zlatnu boju, a osim finog okusa, to će rezultirati i opojnim mirisom u tvojoj kuhinji.

 

Možda vas zanima... Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.