Recepti 22. kolovoza 2020.

Tri jednostavna recepta za pripremu domaćeg biljnog mlijeka

gastro postao gastro.24sata.hr
Na današnji dan obilježavamo Dan biljnih mlijeka (World Plant Milk Day).

Diljem planete, pa i u Hrvatskoj, 22. se kolovoza obilježava Dan biljnih mlijeka (World Plant Milk Day). Upravo zbog toga, odlučili smo na jedno mjesto okupiti jednostavne recepte za pripremu domaćeg biljnog mlijeka. Osim što sastojke za neke već sigurno imaš u svojoj smočnici, njihova priprema kod kuće jeftinija je nego kupovno mlijeko, au obzir svakako uzeti moraš i činjenicu da ćeš ovim putem biti sigurna u sve namirnice koje stavljaš u njega.

Stoga, baci se na izradu!

Zobeno mlijeko

Ova alternativa kravljem mlijeku osjetno je jeftinija kada ju pripremaš kod kuće - od samo dva sastojka. Nadalje, slatko je i kremasto te će se odlično složiti s tvojom jutarnjom dozom kave. Po želji ga dodatno zasladi javorovim sirupom i/ili medom te uživaj u slasnom okusu.

 

Možda vas zanima... Kod kuće napravi jeftiniju verziju zobenog mlijeka Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Bademovo mlijeko

Samo deset minuta potrebno je za pripremu bademovog mlijeka ako ćeš koristiti naš recept. Njegove orašaste note s dodatkom ekstrakta od vanilije sjajno će se uklopiti s pićem po tvojem odabiru, a sigurni smo i da će ti se svidjeti više od kupovnoga. Također, uštedjet ćeš i nešto kuna!

 

Možda vas zanima... U tri jednostavna koraka do bademovog mlijeka... Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Mlijeko od banane

Ako voliš zobeno ili bademovo mlijeko, vrijeme je da probaš i ovu alternativnu verziju za čiju će ti pripremu kod kuće trebati samo dva sastojka i dvije minute. Pomiješaj ih u blenderu, po želji dodatno zasladi i dodaj svojim pahuljicama te uživaj u okusima i mirisima!

 

Možda vas zanima... "Mlijeko" od banane je praktičan dodatak jutarnjoj dozi pahuljica Recepti

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.