Recepti 19. siječnja 2018.

Tri vrhunska sendviča za odlično jutro

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sendviči baš nikad ne izlaze iz mode, ali to ne znači da se trebate zadovoljiti s malo sira i salame između dvije kriške bijelog kruga. Vrijeme je da sendvič podignete na višu razinu!

Ako zaista želite uživati u sendviču, ne biste trebali štedjeti kad su u pitanju sastojci, ali i vrijeme pripreme. Nekoliko minuta dijeli vas od jedne nove, hedonističke gastro sfere.

Zađite u tu sferu uz ovaj veliki sendvič, stvoren za dijeljenje s najmilijima. Pripremite komadiće tune, napravite brzinsku kajganu od dva jaja, odaberite dva lijepa velika lista zelene salate, narežite sir i rajčicu i bacite se na slaganje. Uz ovu kombinaciju predlažemo raženi kruh sa sjemenkama i naravno, nezaobilazan umak od Zvijezda majoneze i vrhnja. Bit će to pravo slavlje za okusne pupoljke, ali i gladne oči.

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Za one koji ne pate na ove velike, slojevite sendviče, pravi je izbor svojevrsni križanac između francuskog tosta i klasičnog sendviča s pamtljivim imenom Monte Cristo. Umak od Zvijezda majoneze i senfa čini ga nevjerojatno kremastim, a umakanje u jaja i kratko pečenje na maslacu zaslužno je za neodoljivu tanku i hrskavu koricu.

 

Možda vas zanima... Za poseban užitak: Monte Cristo sendvič Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za treći je recept zaslužan naš poznati bloger Darko Kontin, koji fokus prebacuje na domaće pogačice sa Zvijezda majonezom, idealne za pripremu malih i efektnih sendviča. Darko je svoje pogačice napunio šunkom, krem sirom i rajčicom, ali vi se slobodno poigrajte kombinacijama.

 

Možda vas zanima... Darkova sendvič peciva s tajnim sastojkom Kolumne

 

Nadamo se da ćete jednim od ovih sendviča započeti sljedeći dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.