Lagani slojevi kruha od bundeve bundeve, fine kreme i hrskavih sjemenki čine desert koji je vrlo jednostavno napraviti. Izgleda brutalno dobro, a takvog je i okusa! Imamo super recept za sezonski trifle od bundeve!
Kad pomisliš na trifle, možda ti prvo padne na pamet klasični engleski desert s voćem, pudingom i biskvitom. No ova verzija donosi pravi jesenski twist: slojevi sočnog kruha od bundeve, divne kreme od tučenog slatkog vrhnja i krem sira te hrskavi posip s pečenim bučinim sjemenkama.
Osim što ovaj trifle od bundeve izgleda kao desert iz nekog fancy gastronomskog časopisa, trifle od bundeve sastoji se od jednostavnih komponenti koje možeš pripremiti unaprijed, a rezultat je pravi slatki comfort food na žlicu.
Ono što ovaj desert izdvaja je spoj poznatih tekstura u neočekivanom ruhu. Hrskavi streusel posip daje karakter, dok krema omekšava svaki zalogaj.
Trifle od bundeve, ova genijalna slojevita slastica, jednako oduševljava na jesenskim druženjima, vikend ručkovima ili kad želiš desert koji je i vizualni spektakl i gastronomski užitak. Plus mu je i to što ne zahtijeva previše posuđa niti 20 koraka pripreme. Recept za divan trifle od bundeve je u nastavku!
Trifle od bundeve
foto: Oven Inspired/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Trifle od bundeve
25 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Brašno
0,50
šalica
Maslac
0,25
žličica
Bučine sjemenke
0,25
šalica
Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice")
0,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Tamni smeđi šećer
6
žlica
Šećer
8
žlica
Vrhnje za šlag
2
šalica
Krem sir
450
g
Kruh od bundeve
12
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C. U srednjoj posudi pomiješaj brašno, otopljeni maslac, sjemenke bundeve, začin za pitu od bundeve, sol, 4 žlice smeđeg šećera i 2 žlice bijelog šećera. Ravnomjerno rasporedi smjesu po limu obloženom papirom za pečenje. Peci 20–25 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Promiješaj da razbiješ veće komade i ohladi 15 minuta.
U srednjoj posudi miksaj vrhnje na srednje jakoj brzini dok ne dobiješ mekane vrhove (oko 90 sekundi). U većoj posudi miksaj krem sir s preostale 2 žlice smeđeg šećera i 6 žlica bijelog šećera dok ne postane glatko (oko 1 minutu). Ne trebaš prati metlice između.
Umiješaj polovicu tučenog vrhnja u smjesu sira dok se ne sjedini. Dodaj i ostatak vrhnja.
U veliku zdjelu za trifle (ili prozirnu zdjelu) stavi 4 šalice kockica kruha od bundeve. Premaži s 2 šalice kreme i pospi s 1/2 šalice streusela. Ponovi slojeve još dva puta. Na vrh pospi ostatak streusela. Pokrij i stavi u hladnjak najmanje 2 sata, a može i do 1 dan unaprijed.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
403 kcal
20 %
MASTI
33,00 g
45 %
KOLESTEROL
0,95 g
0 %
UH
24,00 g
8 %
PROTEINI
5,00 g
10 %
Za savršenu teksturu, streusel pospi po vrhu tik prije posluživanja – tako će ostati hrskav! Ako koristiš domaći kruh od bundeve, ispeci ga dan ranije i pusti da se potpuno ohladi. Tekstura će biti savršena za slaganje slojeva.
Ne propusti ni ove slatke recepte u kojima je zvijezda - bundeva!