gastro postao
Jesen samo što nije stigla, dočekaj ju s ovim divnim desertom!
Instagram nam je ovih dana jedan od glavnih inspiracija za slastice koje mirišu na sezonu pred nama. Tako smo jedva čekali pripremiti ovaj slatki kruh od bundeve koji nam je iskočio na feed. Ovaj sočni kruh će biti savršeni zalogaj za doručak ili uz popodnevni čaj, a priprema je vrlo jednostavna.
Zvijezda kruha je bundeva koja se koristi u obliku pirea. Pripremi ga lako tako što ćeš bundevu ispeći ili ju skuhati te štapnim mikserom ili blenderom usitniti.
Sočni kruh od bundeve recept
Sastojci za kruh:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice pumpkin pie mješavine začina (cimet, đumbir, korijander, muškatni orah, klinčić, macis)
- 150 g maslaca
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 400 g pirea od bundeve
- Po želji: chia sjemenke, orašidi ili sušeno voće
Sastojci za preljev:
- 100 g krem sira
- 55 g maslaca
- 4 žlice mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 120 g šećera u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Pomiješaj sve suhe sastojke u jednoj posudi, a maslac, pire od bundeve i jaja u drugoj.
- Spoji sve sastojke u jednu jednoličnu smjesu i dodaj dodatke po želji.
- Prelij smjesu u kalup za kruh i peci 50 do 55 minuta.
- Dok se kruh peče, pripremi preljev tako što sve sastojke sjediniš mikserom.
- Jednom kada je kruh pečen, izvadi ga iz pećnice i ostavi da se potpuno ohladi.
- Kada je hladan, kruh prelij pripremljenim preljevom, posipaj orašastim plodovima i reži na šnite.
U slast!