Recepti 26. listopada 2021.

Ove slastice s bundevom nestaju u trenu!

Cimet rolice s bundevom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Slastice s bundevom oduševit će i najzahtjevnija nepca!

Tradicionalno, od bundeve se pripremaju guste juhe, razna variva i složenci te neizostavne slane savijače - bučnice, no sve popularnija postaju i slatka jela s bundevom. Bundeva se u slasticama najčešće aromatizira cimetom, đumbirom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Većina slatkih jela s bundevom prvo zahtijeva pripremu pirea, a u nastavku možeš naučiti kako napraviti (i pravilno zamrznuti) pire od bundeve.

 

Možda vas zanima... Kako napraviti i pravilno zamrznuti pire od bundeve Špajza
 

U nastavku donosimo recepte za slastice s bundevom, idealne za uživanje u toplini doma uz šalicu kave ili čaja. Svakako ih isprobaj i javi nam dojmove!

1. Jesenske buhtle

Pire od buče jedan je od nezaobilaznih sastojaka na jesenskom meniju, nerijetko i u sklopu deserta. Odličan je dodatak dizanom tijestu, što dokazuje i ovaj recept za buhtle, prikladan prvim danima jeseni.  Priprema buhtlica nije zahtjevna, ali tijesto će, naravno, morati odstajati neko vrijeme kako bi se udvostručilo. Strpljenje je ključno, ali se isplati. Recept te čeka na linku u nastavku.

 

Možda vas zanima... Isprobaj jesensku verziju buhti. Savršeno su mekane! Kolumne

 

 | Author: Darko Debić Jesenske buhtle s bundevom, foto: Darko Debić

2. Cimet rolice s bundevom

Cimet rolice ne trebamo posebno predstavljati! Ta ukusna, savršeno mekana i mirisna peciva od dizanog tijesta, idealan su doručak ili užina. Cimet je neizostavna aroma jesenskih specijaliteta, a ako uz cimet u tijesto dodaš i bundevu dobit ćeš pravu jesensku rapsodiju okusa! Bundeva ovim rolicama daje posebnu mekoću i aromu te predivno zlatno-žutu boju.

 

Možda vas zanima... Zamiriši dom sočnim cimet rolicama s bundevom! Recepti

 

3. Slatka krema od buče

Tko kaže da pire od buče moraš iskoristiti za pripremu slanih jela? Poznato je kako odlično funkcionira i u slatkim kombinacijama. Dobar je primjer upravo ova brzinska krema. Rasporedi je u četiri staklene čaše, posluži uz lagano tučeno vrhnje i pospi cimetom, naribanom čokoladom ili pak tostiranim oraščićima. U slast!

 

Možda vas zanima... Zasladi dan jednostavnom kremom od buče Recepti
 

4. Slatki kruh od bundeve

Ako si već uspjela pripremiti zalihu pirea od buče, dio obavezno iskoristi za pripremu slatkog kruha. Mekan je, mirisan i može stajati nekoliko dana, a priprema će ti oduzeti 15-ak minuta. Naravno, uvijek možeš dodati i komadiće tamne čokolade ili pak tostirane bučine sjemenke. Recept se nalazi na linku u nastavku.

 

Možda vas zanima... Slatki kruh za najveće obožavatelje buče Recepti

 

5. Slatki muffini s bundevom

Zbog sočnih muffina od bundeve zaista isplati zagrijati pećnicu. Priprema je jednostavna i brza, nisu preslatki, a ipak će zadovoljiti želju za slatkim. U receptu se koristi kabocha tikva, a sve što ti treba su ostaci pečene kabocha tikve koje vrlo lako možeš pretvoriti u pire korištenjem blendera ili multipraktika. Slobodno prilagodi količinu dodanog šećera svojim potrebama i ukusu. Uživaj! 

 

Možda vas zanima... Slatki muffini od tikve čudo su iz blendera Kolumne
 

 | Author: Laura Roman Muffini s bundevom, foto: Laura Roman

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • beautytract 14:51 29. Listopad 2021.

    Odlican recept. obavezno cu ga probati! Bacite oko na ovaj recept za americke palacinke kako biste si zasladili dan... : ) https://beautytract.com/americke-palacinke-recept-recept-za-brze-i-ukusne-americke-palacinke/