Keksi od bundeve punjeni Nutellom naši su omiljeni keksi ove jeseni. Savršeno sočni i meki iznutra, i divno hrskavi izvana. Isprobaj naš recept, a imamo i Halloween verziju
Nema boljeg od divnih keksa od bundeve punjenih Nutellom! Ako možda sumnjaš u našu tvrdnju, obavezno isprobaj recept za kekse od bundeve punjene Nutellom koji donosimo u nastavku i javi nam svoje dojmove.
Keksi su savršeno mekani i sočni, a hrskavi izvana. A još i to divno punjenje od Nutelle... Samo nedostaje toplo mlijeko i savršena večer ispod dekice, ispred TV-a, je tu. Recept za ove divne kekse od bundeve punjene Nutellom je u nastavku... A imamo ideju i za Halloween verziju!
Keksi od bundeve punjeni Nutellom - Halloween verzija
foto: Recipes by Lina/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Keksi od bundeve punjeni Nutellom
10 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
14
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Nutella
14
žlica
Pire od bundeve
125
ml
Maslac
125
g
Svijetli smeđi šećer
110
g
Sol
0,50
žličica
Šećer
150
g
Žumanjak
1
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Cimet
0,75
žličica
Prašak za pecivo
0,25
žličica
Soda bikarbona
0,25
žličica
Oštro brašno
180
g
Postupak
Izvadi 14 žlica Nutelle iz staklenke, s tim da svaku žlicu zasebno staviš na pleh ili tacnu obložene papirom za pečenje. Stavi sve skupa u zamrzivač dok se Nutella ne stvrdne - minimalno na 1 sat.
PIre od bundeve razmaži po velikom tanjuru te ga nježno pristisni kuhinjskim papirnatim ubrusima da ukloniš viša vlage (trebat ćeš vjerojatno nekoliko puta ponoviti postupak novim, suhim ubrusima). Ponovno izmjeri pire od bundeve - nakon ovog postupka trebalo bi ti ostati 80-90 ml (1/3 šalice).
U velikoj zdjeli, ručnim mikserom na srednjoj brzini izmiksaj maslac, smeđi šećer, sol i 1/4 bijelog šećera dok ne dobiješ laganu, kremastu smjesu (1-2 minute).
Dodaj žumanjak, ekstrakt vanilije, cimet i pire od bundeve. Miksaj dalje, s tim da povremeno sastružeš smejsu koja se primi za rubove zdjele, dok se sve ne sjedini.
Dodaj prašak za pecivo i sodu bikarbonu i miksaj još 30-ak sekundi.
Fleksibilnom silikonskom špatulom umiješaj brašno. Tijesto pokrij platičnom folijom i stavi u hladnja da se dobro stisne, oko 45 minuta.
Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva, a rešetke postavi u donju i gornju trećinu pećnice.
Ostatak šećera (oko 1/2 šalice) stavi u srednju zdjelu.
Tijesto za kekse izdai iz hladnjaka, a Nutellu iz zamrzivača. Uzimaj po 1 žlicu tijesta za kekse te ga spljošti u oblik diska. Na svaki tako pripremljen komad tijesta - trebaš ih 14 - stavi po đlicu zamrznute Nutelle.
Tijesto zatvori oko Nutelle i zarolaj u kuglice koje potom trebaš uvaljati u kristal šećer.
Kekse rasporedi na 2 pleha obložena papirom za pečenje, između svakog keksa ostavi 5-6 cm razmaka kako se ne bi slijepili tijekom pečenja.
Peci kekse oko 14 minuta.
Pusti da se keksi lagano ohlade u plehu, potom ih prebaci na rešetku da se poptuno ohlade.