Recepti 03. listopada 2014.

Trifle od mascarponea i šumskog voća

gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi desert jednostavne pripreme u kojoj je potrebno skuhati jedino puding

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1082

Potrebno vam je

  • 38 g puding od vanilije, instant
  • 350 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 400 g šumsko voće
  • 250 g mascarpone
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 mala žlica vanilija bourbon
  • 7 žlica likeri (prosjek)
  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 žlica limunov sok

Priprema

  1. Skuhajte puding u mlijeku s tri žlice šećera. Voće pomiješajte s medom pa ugrubo usitnite u blenderu.
  2. U ohlađeni puding dodajte vanilin šećer, burbon vaniliju i mascarpone pa sve izmiješajte. Na dno čaše stavite sloj voća, nakapajte ga voćnim likerom te stavite sloj smjese od mascarponea. Ponovite postupak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.