Recepti 13. listopada 2014.

Trlja u pećnici

gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu ove ribe treba vam zaista malo vremena, a rezultat će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 845

Potrebno vam je

  • 1000 g trlja blatarica
  • 30 g maslac, slani
  • 60 g kapula
  • 1 dl vino bijelo
  • 200 g gljive miješane, razne
  • 50 g kapari
  • 300 g pomidor
  • 2 režanj češnjak
  • bosiljak, vezica
  • 1 kom limun
  • sol

Priprema

  1. Trlje očistite od ljuski, izvadite im utrobu i škrge (glavu ostavite), operite i lagano poprijeko zarežite.
  2. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, dno obložite na kolutove narezanim lukom, a na luk poredajte ribu, prelijte je bijelim vinom, začinite, dodajte na ploške narezane gljive, oguljene i narezane rajčice, te kapare.
  3. Pospite nasjeckanim češnjakom i listićima bosiljka, nakapajte limunovim sokom i tako pripremljeno kuhajte u pećnici oko petnaest do dvadeset minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.