gastro postao
Za pripremu ove ribe treba vam zaista malo vremena, a rezultat će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 845
Potrebno vam je
- 1000 g trlja blatarica
- 30 g maslac, slani
- 60 g kapula
- 1 dl vino bijelo
- 200 g gljive miješane, razne
- 50 g kapari
- 300 g pomidor
- 2 režanj češnjak
- bosiljak, vezica
- 1 kom limun
- sol
Priprema
- Trlje očistite od ljuski, izvadite im utrobu i škrge (glavu ostavite), operite i lagano poprijeko zarežite.
- Vatrostalnu posudu premažite maslacem, dno obložite na kolutove narezanim lukom, a na luk poredajte ribu, prelijte je bijelim vinom, začinite, dodajte na ploške narezane gljive, oguljene i narezane rajčice, te kapare.
- Pospite nasjeckanim češnjakom i listićima bosiljka, nakapajte limunovim sokom i tako pripremljeno kuhajte u pećnici oko petnaest do dvadeset minuta.