Recepti 22. srpnja 2016.

Hrskavo i fino: Trokutići punjeni puretinom

Trokutići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da će ova kombinacija purećeg mesa i lisnatog tijesta ubrzo nakon što je prvi put probate postati dio vašeg redovnog menija.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 228

Potrebno vam je

  • 400 g puretina,mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 500 g tijesto za savijače
  • 1 kom jaje kokošje
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Na dobro ugrijanom ulju popržite nasjeckani luk pa dodajte meso i pržite dok ne dobije boju. Začinite solju i paprom te dodajte malo vode.
  2. Kuhajte 30 minuta, a svaki put kad voda ispari, dodajte još malo.
  3. Razvaljajte tijesto i zarežite ga na kvadratiće. U sredinu svakog stavite malo mesa i presavinite da dobijete trokut.
  4. Premažite trokute jajetom i pospite sezamovim sjemenkama ako želite pa pecite 30 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.