gastro postao
Vjerujemo da će ova kombinacija purećeg mesa i lisnatog tijesta ubrzo nakon što je prvi put probate postati dio vašeg redovnog menija.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 228
Potrebno vam je
- 400 g puretina,mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- 500 g tijesto za savijače
- 1 kom jaje kokošje
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Na dobro ugrijanom ulju popržite nasjeckani luk pa dodajte meso i pržite dok ne dobije boju. Začinite solju i paprom te dodajte malo vode.
- Kuhajte 30 minuta, a svaki put kad voda ispari, dodajte još malo.
- Razvaljajte tijesto i zarežite ga na kvadratiće. U sredinu svakog stavite malo mesa i presavinite da dobijete trokut.
- Premažite trokute jajetom i pospite sezamovim sjemenkama ako želite pa pecite 30 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute