Recepti 03. listopada 2014.

Tulumbe

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li kremaste deserte, dobro je znati da se tulumbe odlično slažu i s tučenim vrhnjem

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 475

Tijesto

  • 360 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica gustin
  • 1.50 mala žlica griz
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica voda
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 0.25 mala žlica sol

Sirup

  • 2.50 šalica šećer, kristal
  • 2.50 šalica voda
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 1 čaša ulje, biljno

Priprema

  1. Za sirup zakuhajte šećer i vodu u posudi pa umiješajte limunov sok. Kuhajte pet minuta i ostavite da se ohladi.
  2. U drugu posudu stavite vodu, šećer, sol i maslac. Zagrijte na srednjoj vatri, umiješajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto. Kuhajte na laganoj vatri pet-šest minuta. Premjestite tijesto u zdjelu da se ohladi. Dodajte mu gris i gustin, mijesite pa dodajte postupno jaja dok ne dobijete ljepljivo kremasto tijesto.
  3. Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu bez vrha pa istiskujte male količine u zagrijano ulje. Pecite ih tresući u tavi kako bi se tulumbe ispekle i unutra. Kad narastu, pojačajte vatru i popržite ih sa svih strana. Ocijedite ih i polijte ohlađenim sirupom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.