Recepti 78 prikaza 13. listopada 2014.

Tuna sa salatom od začinskog bilja

Tuna sa salatom od začinskog bilja
Thinkstock
Začinite dan svježim biljkama i tunom s grilla

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4691

Salata

  • 2 šalica peršin, list
  • 1 žlica origano
  • 1 žlica celer, list
  • 1 žlica mažuran
  • 1 žlica estragon
  • 1 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 mala žlica limunov sok

Potrebno vam je

  • 6 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 žlica limunov sok
  • 2 žlica kapari
  • 4 mala žlica limunova korica
  • 2 mala žlica ružmarin
  • 1 mala žlica krupna morska sol
  • crvena paprika
  • šećer, kristal
  • 1 kom luk ,crveni
  • 6 kom tuna

Priprema

  1. Pomiješati prvih 9 sastojaka u zdjeli a zatim umiješati i luk. Mješavinu premjestiti u plastičnu vrećicu sa hermetičkim zatvaračem. Potom u vrećicu dodati odreske tune, istisnuti zrak i zatvoriti te lagano promiješati da se marinada ravnomjerno rasporedi.
  2. Tunu marinirati 1 sat na sobnoj temperaturi sa povremenim okretanjem ili 4 sata u hladnjaku a prije pečenja zagrijati na sobnu temperaturu.
  3. Pomiješati listove peršina sa ostalim začinskim biljem u većoj zdjeli, posipati sa soli i paprom, poklopiti i ostaviti dok se riba ispeče.
  4. Roštilj zagrijati na jako a rešetke premazati maslinovim uljem.
  5. Izvaditi tunu iz vrećice, a marinadu iz vrećice sačuvati. Peći dok ne nastanu otisci rešetke roštilja na površini tune a u sredini je još djelomično sirova, 2-3 minute sa svake strane.
  6. Marinadu zagrijati u manjoj posudi do vrenja.
  7. Salatu od začinskog bilja poprskati žličicom maslinovog ulja i limunovim sokom pa promiješati.
  8. Na tanjur servirati odrezak tune, preliti toplom marinadom i dodati začinsko bilje.

Začinite dan svježim biljkama i tunom s grilla

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.