gastro postao
Sandra Rončević ima recept za mirisnu tursku juhu koju prati priča o jednoj mladenki
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 261
Potrebno vam je
- 250 g crvena leća
- 3 žlica bulgur pšenica
- 700 ml voda
- 250 ml pileći temeljac
- 1 kom celer stabljika
- 1 režanj češnjak
- 1 kom ljutika
- 1 mala žlica slatka paprika
- 200 ml pasirana rajčica (passata)
- 1 kom čili papričica
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- limun
- menta, osušena
Priprema
- Odmjerite leću i isperite je u hladnoj vodi. Prebacite je u lonac, zalijte hladnom vodom, dodajte na pola prerezan režanj češnjaka, prepolovljenu ljutiku ili mali luk, stapku celera koju ste narezali na jedno 4-5 komada, 1 malu chili papričicu, pokapajte malo maslinovim uljem i začinite krupnom morskom solju i stavite kuhati.
- Nakon 10 minuta što se leća sa začinima kuhala, dodajte 3 velike žlice bulgura i 1 čajnu žličicu slatke crvene paprike, podlijte pilećim ili povrtnim temeljcem (može i od kocke) te nastaviti kuhati još 15 minuta.
- Nekih 5 minuta prije kraja kuhanja dodajte 200 ml pasirane rajčice.
- Kad je juha kuhana, skinite je s vatre, izvadite chili papričicu, a sve ostalo dobro izmiksajte štapnim mikserom - budući da je smjesa gusta, podlijte je s još vruće vode ili temeljca do željene gustoće.
Sandra Rončević ima recept za mirisnu tursku juhu koju prati priča o jednoj mladenki