Recepti 13. listopada 2014.

Turska juha od crvene leće

Turska juha od crvene leće
gastro postao gastro.24sata.hr
Sandra Rončević ima recept za mirisnu tursku juhu koju prati priča o jednoj mladenki

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 261

Potrebno vam je

  • 250 g crvena leća
  • 3 žlica bulgur pšenica
  • 700 ml voda
  • 250 ml pileći temeljac
  • 1 kom celer stabljika
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom ljutika
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 200 ml pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limun
  • menta, osušena

Priprema

  1. Odmjerite leću i isperite je u hladnoj vodi. Prebacite je u lonac, zalijte hladnom vodom, dodajte na pola prerezan režanj češnjaka, prepolovljenu ljutiku ili mali luk, stapku celera koju ste narezali na jedno 4-5 komada, 1 malu chili papričicu, pokapajte malo maslinovim uljem i začinite krupnom morskom solju i stavite kuhati.
  2. Nakon 10 minuta što se leća sa začinima kuhala, dodajte 3 velike žlice bulgura i 1 čajnu žličicu slatke crvene paprike, podlijte pilećim ili povrtnim temeljcem (može i od kocke) te nastaviti kuhati još 15 minuta.
  3. Nekih 5 minuta prije kraja kuhanja dodajte 200 ml pasirane rajčice.
  4. Kad je juha kuhana, skinite je s vatre, izvadite chili papričicu, a sve ostalo dobro izmiksajte štapnim mikserom - budući da je smjesa gusta, podlijte je s još vruće vode ili temeljca do željene gustoće.

Sandra Rončević ima recept za mirisnu tursku juhu koju prati priča o jednoj mladenki

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.