gastro postao
Ova turska minipizza mami neodoljivim nadjevom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 387
Tijesto
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 4 mala žlica suhi kvasac
- 1 šalica voda
Nadjev
- luk ,crveni
- 400 g janjetina, mljevena
- 0.50 kom paprika, zelena
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom jaje kokošje
- kobasica (prosjek )
- kukuruz u slanoj vodi
- šampinjoni (uzgojeni)
- peršin, list
- sir tilzit
Priprema
- Otopite kvasac u pola šalice tople vode miješajući prstima. Ostavite da odstoji 5 minuta.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Napravite u sredini rupu pa ulijte dvije žlice ulja i dodajte smjesu s kvascem. U smjesu s brašnom dodajte pola šalice vode pa zamijesite tijesto. Mijesite ga tri-pet minuta, a kako bude postalo ljepljivo, dodajte žicu ulja i žlicu brašna.
- Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom sat vremena.
- Za nadjev zagrijte u tavi žlicu ulja pa pržite sjeckani luk i papriku dvije - tri minute, dodajte rajčice, pirjajte dvije minute, dodajte limunov sok, začinite i maknite s vatre.
- Pomiješajte mljeveno meso s pirjanim povrćem.
- Na pobrašnjenoj površini mijesite tijesto minutu, podijelite ga na dva dijela i oblikujte dvije lopte. Razvaljajte ih u ovalni oblik. Stavite tijesto na lim za pečenje koji ste obložili papirom.
- Premažite tijesto nadjevom ostavljajući dva cm uz rub praznim. Presavinite rubove da čuvaju nadjev. Pospite nadjev naribanim sirom, kriškama kobasice, kukuruzom i narezanim gljivama.
- Istucite jaje sa žlicom ulja pa time premažite rubove.
- Pecite pide 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva.
Izvor Skuhatćute