Recepti 13. listopada 2014.

Ugor s bijelim grahom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova neobična riba odlično se slaže s bijelim grahom i umakom od rajčice

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 736

Potrebno vam je

  • 1000 g ugor
  • 500 g grah, bijeli
  • 8 režanj češnjak
  • 6 kom kadulja
  • 1 dl vino bijelo
  • 200 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 20 g peršin, list
  • 2 žlica ulje kukuruzno
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Grah se treba močiti dvadeset sati u dosta vode.
  2. Ugoru očistiti utrobu, odstraniti glavu i rep, oprati ga i narezati na režnjeve od četiri centimetra.
  3. Zagrijati ulje, staviti ribu, češnjak i listove kadulje i ostaviti da se nekoliko minuta okusi miješaju.
  4. Dodati dobro procijeđeni grah, posoliti, popapriti i zaliti vinom.
  5. Potom dodati umak od rajčica i peršin, pokriti posudu i kuhati na tihoj vatri dok grah ne bude kuhan.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.