gastro postao
Ova neobična riba odlično se slaže s bijelim grahom i umakom od rajčice
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 736
Potrebno vam je
- 1000 g ugor
- 500 g grah, bijeli
- 8 režanj češnjak
- 6 kom kadulja
- 1 dl vino bijelo
- 200 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 20 g peršin, list
- 2 žlica ulje kukuruzno
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Grah se treba močiti dvadeset sati u dosta vode.
- Ugoru očistiti utrobu, odstraniti glavu i rep, oprati ga i narezati na režnjeve od četiri centimetra.
- Zagrijati ulje, staviti ribu, češnjak i listove kadulje i ostaviti da se nekoliko minuta okusi miješaju.
- Dodati dobro procijeđeni grah, posoliti, popapriti i zaliti vinom.
- Potom dodati umak od rajčica i peršin, pokriti posudu i kuhati na tihoj vatri dok grah ne bude kuhan.