Recepti 13. prosinca 2016.

Uljepšajte si dan još boljim cheesecakeom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da bi dan bio potpun, trebaju vam doručak, ručak, večera i jedan cheesecake!

Razveselite svoje nepce predivnim cheesecakeom s karameliziranim limunom. Ovaj cheesecake potrebno je peći, no vjerujemo kako nećete požaliti. Karamelizirati limun možete i dan ranije kako bi imao još bolji okus i miris. 

Sastojci:

  • Za bazu:
  • 200 g tvrdih keksa
  • 75 g maslaca
  • Za kremu: 
  • 600 g punomasnog krem sira (mascarpone npr.)
  • 200 g mljevenog šećera
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica od 4 limuna i sok od 1 
  • 50 g glatkog brašna
  • Za karamelizirani limun:
  • mljeveni šećer
  • 1 limun, narezan na tanke kolutove

Priprema:

  1. Karamelizirani limun: Zagrijati pećnicu na 140 stupnjeva. U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i posipati ga mljevenim šećerom, poslagati kolutiće limuna i posipati ih i odozgora šećerom. Peći otprilike sat vremena, odnosno, dok limun ne postane karameliziran i zlatno smeđe boje. Ostaviti da se ohladi.
  2. Baza: Samljeti kekse u blenderu (ili ih staviti u vrećicu za zamrzavanje i prelaziti preko njih valjkom za tijesto dok se sve ne razmrvi) i pomiješati s rastopljenim maslacem i prstohvatom soli. Poravnati u kalupu za pečenje torte (promjer 20 cm) i staviti u hladnjak da se hladi.
  3. Krema: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi pomiješati krem sir, vrhnje i mljeveni šećer (dok ne postane glatko i izjednačeno). Lagano umiješati jaja, jedno po jedno i miješati dok se ne izjednači. Dodati vanilin šećer, koricu i sok od limuna. Lagano umiješati brašno da se sve izjednači. 
  4. Izliti kremu na pripremljeni i ohlađeni biskvit, poravnati gornji dio i peći 50 - 60 minuta - dok ne postane zlatne boje na rubovima. 

Poslužiti ohlađeno i poslagati karamelizirani limun po gornjem dijelu. 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.