Recepti 08. listopada 2021.

Upotrijebi jabuke za pripremu sezonskog doručka

Muffini s jabukama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisne, sočne jabuke iskoristi za pripremu ukusnog i hranjivog doručka

U smočnici imaš jabuke, a ne znaš kako ih iskoristiti? Donosimo ti četiri odlične slatke ideje koje će jabukama dati potpuno novo (i jako ukusno) ruho. Svakako isprobaj!

1. Jabuke i grčki jogurt za lagani doručak

"Manje je više", glasi poznata krilatica s kojom se mnogi od nas slažu. Upravo ona idealno se slaže i s receptom u nastavku. Jednostavni sastojci, jabuka, cimet i grčki jogurt, dovoljni su ti za pripremu ovog deserta.  Po želji, možeš ih upotpuniti dodatnim začinima ili čak s domaćom granolom ili zobenim pahuljicama. 

 

Možda vas zanima... Jabuke i grčki jogurt za lagani doručak ili desert Recepti

 

 | Author: Shutterstock Grčki jogurt s voćem, foto: Shutterstock

2. Sočni muffini s jabukom i cimetom

Tajna najfinijih muffina je u dobro poznatim i utješnim okusima jabuka, meda i cimeta. Ovo je pravi klasik koji će te zagrijati i oraspoložiti na početku radnog dana. Od smjese ćeš dobiti otprilike osam manjih muffina, ovisno o veličini kalupa, što je sasvim dovoljno za popodnevno opuštanje i brzi doručak. 

 

Možda vas zanima... Pripremi brze i bogate muffine s jabukom Recepti

 

3. Topli sendvič s jabukom

Ovaj slastan doručak gotov je za desetak minuta, taman toliko koliko ti treba da skuhaš kavu i obaviš zadnje pripreme prije odlaska na posao. Navali dok je još topao, dok se sir rasteže, i uživaj u izvrsnoj kombinaciji.

 

Možda vas zanima... Topli sendvič s jabukom doručak je iz snova Recepti

 

4. Slasna palačinka s jabukama - iz pećnice

Postoji nebrojeno mnogo različitih verzija dutch baby palačinki, i slatkih i slanih, ali većina uključuje sezonsko voće i šećer u prahu. Mi smo se ovog puta opredijelili za verziju s jabukama, čija priprema traje manje od pola sata. Naravno, možeš dodati i žličicu cimeta, malo muškatnog oraščića, klinčića ili pripremiti karamel. U slast!

 

Možda vas zanima... Slasna palačinka s jabukama - iz pećnice Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Palačinka iz pećnice s jabukama, foto: SHUTTERSTOCK

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.