gastro postao
Recept lagane i brze pripreme s kojim ćete u samo 30 minuta napraviti savršeno i nesvakidašnje predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 896
Potrebno vam je
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g kvasac, svježi
- 100 g maslac, neslani
- sol
- 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g šunka dimljena, kuhana
- 125 g parmezan
Priprema
- Napravite tijesto za kvas od malo brašna, kvasca, soli i mlakog mlijeka. Neka se diže 15-ak minuta. Dodajte preostalo brašno, mlijeko i otopljen maslac te umijesite čvrsto tijesto. Ostavite ga u zdjeli, pokrijte krpom i pustite pola sata dok se ne udvostruči. Podijelite ga na dva dijela i razvaljajte svaki dio na pobrašnjenoj radnoj plohi.
- Na jedan stavite male hrpice sjeckane šunke pomiješane s naribanim sirom. Možete popapriti i začiniti mješavinom začina prema želji. Prekrijte ga drugim komadom tijesta i staklenom čašom izrežite punjene krugove.
- Ostavite ih da odstoje još 15 minuta i pecite u puno vrućeg ulja s obiju strana dok ne postanu hrskavi i rumeni. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu i poslužite tople.
Uštipke možete i pojednostaviti tako da sitno sjeckanu šunku i ribani sir umiješate u tijesto te od njega pomoću žlice radite male uštipke. Poslužite uz umak od kiselog vrhnja, majoneze, sjeckanih kiselih krastavaca i kopra.
Izvor Skuhatćute