Recepti 25. lipnja 2018.

Uz roštilj posluži fine domaće lepinje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Produženi je vikend pa vjerujemo da ćeš izvaditi svoj roštilj i uživati u mesu, salatama i umacima. Ako želiš napraviti roštilj za pamćenje – posluži domaće lepinje!

Sastojci su dovoljni za čak deset komada, a u pripremi trebaš aktivno sudjelovati tek dvadesetak minuta. Predlažemo da ih zamijesiš odmah ujutro i strpljivo pričekaš da se dignu. 

 

Možda vas zanima... Brza brioche peciva stvorena za fine sendviče Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice šećera
  • 1 kocka kvasca
  • 330 ml mlake vode

Priprema:

  1. Pomiješaj brašno, sol i šećer u jednoj posudi.
  2. Kvasac rastopi u 330 ml mlake vode pa ga dodaj u brašno i umijesi ljepljivo tijesto. Pokrij ga i pusti da se diže pola sata.
  3. Na pobrašnjenoj podlozi mijesi tijesto otprilike deset minuta – sve dok ne bude više ljepljivo. Po potrebi dodaj malo brašna.
  4. Od tijesta oblikuj kuglu, pokrij i ostavi da se diže sat vremena.
  5. Premijesi tijesto, oblikuj valjak i izreži ga na 10 komada. Svaki komad razvaljaj u lepinju debelu 0,5 cm pa ih pokrivene ostavi da se dižu još pola sata.
  6. Peci ih na temperaturi od 230 stupnjeva do deset minuta. Izvadi ih kad poprime svijetlosmeđu boju i premjesti ih na rešetku.

 

Možda vas zanima... Slatko dansko pecivo sa sirom Recepti

 

Uživaj u sočnom mesu i pahuljastim lepinjama! 

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com i KTC.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.