Sastojci su dovoljni za čak deset komada, a u pripremi trebaš aktivno sudjelovati tek dvadesetak minuta. Predlažemo da ih zamijesiš odmah ujutro i strpljivo pričekaš da se dignu.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- ½ žličice šećera
- 1 kocka kvasca
- 330 ml mlake vode
Priprema:
- Pomiješaj brašno, sol i šećer u jednoj posudi.
- Kvasac rastopi u 330 ml mlake vode pa ga dodaj u brašno i umijesi ljepljivo tijesto. Pokrij ga i pusti da se diže pola sata.
- Na pobrašnjenoj podlozi mijesi tijesto otprilike deset minuta – sve dok ne bude više ljepljivo. Po potrebi dodaj malo brašna.
- Od tijesta oblikuj kuglu, pokrij i ostavi da se diže sat vremena.
- Premijesi tijesto, oblikuj valjak i izreži ga na 10 komada. Svaki komad razvaljaj u lepinju debelu 0,5 cm pa ih pokrivene ostavi da se dižu još pola sata.
- Peci ih na temperaturi od 230 stupnjeva do deset minuta. Izvadi ih kad poprime svijetlosmeđu boju i premjesti ih na rešetku.
Uživaj u sočnom mesu i pahuljastim lepinjama!
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com i KTC.