Recepti 03. listopada 2014.

Užina s domaćim pestom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kriška kruha, gaude, rajčice i žlica pesta dovoljni su za poslijepodnevne zalogajčiće

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 5 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 5 kriška gouda punomasni
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 20 list list bosiljka
  • 2 žlica orah, sirovi
  • 2 žlica parmezan
  • 1 režanj češnjak
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Sitno nasjeckajte bosiljak i češnjak te pomiješajte s mljevenim orasima i dodajte malo maslinova ulja da dobijete gusti pesto.
  2. Rajčicu narežite na kriške. Kruh nakapajte maslinovim uljem te na svaku krišku kruha stavite krišku sira, krišku rajčice i žlicu pesta.
  3. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva sedam-deset minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.