Jutra tijekom radnog tjedna često su užurbana i nerijetko se u zadnji čas sjetimo da nismo objesili rublje koje smo prali tijekom noći, platili neki hitan račun ili si napravili užinu za taj dan. Zato ti donosimo nekoliko prijedloga za brzinski obrok koji možeš pripremiti za maksimalno 10 minuta.
Poširano jaje i avokado na tostu
Avokado namaz na tostu slastan je već u startu, ali dodavanjem poširanih jaja, ovaj snack odvodimo na drugu razinu kojom zadovoljavamo potrebe za proteinima, mastima i ugljikohidratima u isto vrijeme. Parmezan i svježe začinsko bilje posuti po vrhu čine tost još ukusnijim i daju mu onaj „final touch“.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kriške punozrnatoga kruha
- 1/3 avokada
- 2 žlice parmezana
- sol
- papar
- svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, timijan)
- rajčice
Priprema:
- Napunite lonac vodom i, prije nego što prokuha, dodajte žlicu jabučnog ili vinskog octa u vodu (pomaže jajima da ostanu „čitava“ i ne raspadnu se), a zatim pustite da voda proključa.
- Kad voda prokuha, smanjite vatru, pažljivo razbijte jaja u lonac i poširajte ih tako 5 minuta.
- Dok se jaja kuhaju, tostirajte kruh i razmažite avokado na svaki komad tosta.
- Kad su jaja gotova, na tost stavite poširana jaja, pospite parmezanom, solju, paprom i svježim začinskim biljem te poslužite uz svježu rajčicu.
Pužići sa zimskom salamom
Tortilje su super podloga koju možeš napuniti doslovno bilo čim, a mnoge kulture su eksperimentirale s kombiniranjem sastojaka i tako stvorile vlastite verzije wrapova. Mi ti donosimo našu najdražu kombinaciju prema receptu Tamare Ivančić, koja će zatitrati tvoje okusne pupoljke. Uz ovaj obrok uštedjet ćeš mnogo vremena, a vrlo je praktičan, pa ga možeš jesti i na putu do posla.
Sastojci:
- 2 pšenične tortilje
- 1 sirni namaz (možete koristiti one s dodatkom paprike ili vlasca)
- 2 lista zelene salate
- Rezani sir u listićima
- DOBRO zimska salama
- Mrkva ili kiseli krastavci po želji
Priprema:
- Tortilju obilno namazati namazom, preko namaza posložite listove salate i sir te na kraju dodati zimsku salamu Dobro, a u sredinu možete dodati štapiće mrkvice ili kisele krastavce.
- Zamotati u roladu pa rezati na pužiće.
- Ako imate posudicu za hranu s odjeljcima, možete kombinirati pužiće s mini rajčicama i sušenim voćem.
Sendvič s pršutom, medom i jabukom
Sigurno si u životu probala različite vrste sendviča, ali s ovom ćeš doživjeti kombinaciju okusa u jednom zalogaju i to bogatom hrskavošću, kremoznošću i kvalitetnim sastojcima. Spajanje slatke ili kisele jabuke sa slanim sastojcima i kremastim sirnim namazom pomiješanim s medom daje ravnotežu okusa koju poželiš jesti svaki dan. Na ovom neobičnom spoju zahvali Amerikancima, koji uvijek naprave neku kreativnu i "funky" verziju sendviča, a hrvatsku verziju donosi Maja Božičanin.
Sastojci:
- 125 g polovica baguettea
- 100 g cheddar sira
- 100 g DOBRO pršuta
- 50 g sirnog namaza
- 2 žličice meda
- 1/2 jabuke
- 1 šalica rukole
Priprema:
- Na jednu polovicu baguettea staviti sirni namaz pomiješan s medom.
- Zatim posložiti pršut, sir, rukolu i jabuke izrezane na ploške.
- Na drugu polovicu baguettea namazati ostatak namaza i preklopiti sendvič.
DOBRO su ukusne, 100% slavonske delicije bez soje, glutena, umjetnih bojila i pojačivača okusa. Riječ dobro, u hrvatskom jeziku, označava poljoprivredni posjed, a u našim očima označava dobro na kojem nastaju proizvodi sastavljeni isključivo od dobrih sastojaka #odabralemame