gastro postao
Pripremite ovo hranjivo jelo za temperature od -20 do +20 stupnjeva Celzijevih!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 403
Potrebno vam je
- 800 g buncek
- 200 g slanutak, suhi
- 100 g mrkva, crvena
- 50 g celer, korijen
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 100 g pelati
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Buncek kuhati u vodi dok voda ne zakuha (najbolje dan prije pripreme variva). Promijeniti vodu te nastaviti kuhati oko 1 sat, možete ubaciti list lovora ili grančicu ružmarina.
- Sitno nasjeckani luk i češnjak kratko propirjati na ulju, dodati celer i mrkvu nasjeckanu na kockice, rajčicu i kuhani slanutak (slanutak možete skuhati dan ranije u slanoj vodi s jednim listom lovorovog lista, kuhajte dok ne omekša). Podlijte vodom u kojoj se kuhao buncek.
- Varivo kuhajte 15-ak minuta pa dodajte kuhani buncek i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta.
- Pospite lišćem celera i peršina, po želji, i poslužite toplo.