Recepti Povrće 12. rujna 2024.

Večera za 10 od samo 5 sastojaka

Povrće
10 MIN
30 MIN
8
JEDNOSTAVNO
pita od brokule
Pita od brokule i sira
foto: Dairy Diary/Pinterest
Tražiš brzi recept s nekoliko sastojaka? Ova pita od brokule i sira je sjajno rješenje! Bez puno truda, uz malo potrošenog vremena, dobivaš lagani obrok za cijelu obitelj

U užurbanom ritmu često tražimo jednostavna jela koji ne zahtijevaju puno vremena ni komplicirane pripreme. I, kako to obično biva, upravo ona postanu omiljena svim ukućanima. Ova pita od brokule i sira jedan je od tih jednostavnih, ali ukusnih obroka koji se pripremaju za samo 40 minuta, a za nju ti treba tek 5 osnovnih sastojaka.

Brzinski obrok

Ovaj recept je savršen primjer kako se s minimalnim trudom može dobiti bogat obrok. Posebno je prikladan za dane kad želiš nešto brzo i hranjivo, bez previše kompliciranja. Također, ovaj recept je fleksibilan, što znači da možeš dodati ili izostaviti sastojke prema svom ukusu.

brokula | Author: Patrycja Jadach/Unsplash Brokula foto: Patrycja Jadach/Unsplash

Ako voliš improvizirati u kuhinji, brokulu možeš zamijeniti drugim povrćem poput tikvica ili špinata, ili dodati komadiće mesa poput šunke ili piletine. Čak i ako nemaš gotovu smjesu za tijesto, lako je možeš zamijeniti običnim brašnom uz dodatak malo praška za pecivo i soli.

Ova pita idealna je za brzu večeru, a uz dodatak salate može biti kompletan obrok. Također, odlična je i sljedeći dan jer ostaci mogu poslužiti kao ukusni ručak ili čak doručak.

pita od brokule | Author: Dairy Diary/Pinterest Pita od brokule i sira foto: Dairy Diary/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pita od brokule i sira
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brokula 3 šalica
  • Cheddar 0,50 šalica
  • Jaje 4 kom
  • Kupovna mješavina za biskvit 0,75 šalica
  • Sol 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Mlijeko 1,50 šalica
  • Šunka 2 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200°C. Postavi rešetku u sredinu pećnice i namasti posudu za pečenje veličine 20x20 cm ili okrugli kalup promjera 23 cm.


  2. Brokulu kratko kuhaj na pari dok lagano ne omekša. To će trajati oko 3 minute u mikrovalnoj pećnici ili 4-5 minuta na pari. Ocijedi brokulu i ostavi sa strane.


  3. U namašćenu posudu ravnomjerno rasporedi brokulu i naribani sir. Ako koristiš šunku, dodaj je ravnomjerno preko brokule i sira.


  4. U velikoj zdjeli izmiksaj jaja pjenjačom ili mikserom dok ne postanu lagano pjenasta, oko 2 minute. Dodaj kupovnu mješavinu za biskvit, sol i papar te miješaj dok smjesa ne postane glatka.

    Dodaj mlijeko i nastavi miješati dok se svi sastojci dobro ne povežu.


  5. Prelij smjesu preko brokule i sira u posudi. Peci pitu 30-45 minuta, dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi, a sredina čvrsta na dodir. Vrijeme pečenja ovisi o dubini posude - plića posuda zahtijeva kraće vrijeme pečenja.

    Nakon što je pita gotova, pusti je da se ohladi 5 minuta prije nego što je poslužiš.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

329 kcal

16 %

MASTI

14,00 g

19 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

35,00 g

12 %

PROTEINI

18,00 g

36 %

Isprobaj i ove recepte!

Možda vas zanima... Dok sezona još traje: Pita s tikvicama, rajčicom i sirom Kolumne Možda vas zanima... Brzi quiche od dimljenog lososa i kopra Recepti Možda vas zanima... Najljepše pite svijeta velike njemačke majstorice Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.