Recepti 13. listopada 2014.

Verrine od šumskog voća

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka čaša užitka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 151

Potrebno vam je

  • 300 g maline
  • 300 g borovnice
  • 300 g kupine
  • 200 g jagode
  • 50 g šećer, kristal
  • 3.50 mala žlica zelatina
  • 1 dl liker od jagode
  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Izmiksajte voće pa smjesu ravnomjerno rasporedite u dvije posude. U jednu polovicu smjese dodajte četvrtinu šećera.
  2. U 50 ml likera stavite dvije i pol žličice želatine pa stavite iznad lonca u kojem vrije voda. Dodajte liker i želatinu u smjesu s voćem.
  3. Istucite vrhnje. trećinu vrhnja dodajte u voće, lagano promiješajte pa dodajte ostatak vrhnja. Rasporedite smjesu u šest čašica pa stavite u hladnjak na sat vremena. U drugu polovicu smjese od voća dodajte ostatak šećera i dvije žlice likera.
  4. Ostatak želatine pomiješajte s 50 ml vode. Želatinu i vodu stavite u posudu iznad lonca u kojem vrije voda. Dodajte želatinu u smjesu s voćem pa rasporedite u čašice i još ohladite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.