Recepti 2632 prikaza 14. travnja 2018.

Vol-au-vent – lisnate košarice oduševljenja

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako postoje brojne kombinacije lisnatog tijesta i raznovrsnih punjenja, mnogi ne znaju kako se originalne košarice od tisuću slojeva zapravo zovu vol-au-vent i potječu iz gastronomski bogate Francuske.

Vol-au-vent jednostavne su košarice od lisnatog tijesta i punjenja po izboru. Često se pune paštetama i svježim ili pirjanim povrćem, a mi smo ih u ovoj proljetnoj varijanti odlučili upotpuniti salatom od feta sira, paprike i slanutka. Kombinaciji možete dodati začine po želji, a želite li pak dodatno obogatiti ove jednostavne, ali slasne zalogaje, na dno svake košarice dodajte i žlicu hummusa. 

 

Hummus Možda vas zanima... Genijalan spoj slanutka i guacamoli: Hummus od avokada None Hummus Možda vas zanima... Isprobali smo: Hummus s bučinim sjemenkama None

 

Kod pripreme vol-au-vent košarica pripazite da ne koristite povrće koje otpušta previše vode kako tijesto ne bi postalo gnjecavo te ih punite neposredno prije serviranja.

 

slanutak Možda vas zanima... Slanutak: Idealan sastojak palačinki i biskvita! Špajza

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 200 g feta sira
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 paprika
  • Svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, kopar)
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu najprije upalite na 200 stupnjeva i pustite da se zagrijava.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte, a zatim iz njega izrezujte krugove.
  3. Od ostatka tijesta napravite ogradicu oko krugova, pa sve zajedno posložite u kalup za muffine.
  4. Premažite umućenim jajem.
  5. Ubacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta, dok ne poprime lijepu boju.
  6. Za to vrijeme, pomiješajte feta sir i slanutak, dodajte sitno sjeckanu papriku i maslinovo ulje te začinite omiljenim začinskim biljem, soli i paprom.
  7. Kada su košarice od lisnatog tijesta gotove, kratko ih ohladite, a zatim ih napunite salatom od feta sira, slanutka i paprike.
  8. Poslužite hladno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.