gastro postao
Ugrijte se toplom čokoladom spravljenom kod kuće sa slatkim vrhnjem i kukuruznim škrobom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 316
Potrebno vam je
- 1 mala žlica kukuruzni škrob
- 1 prstohvat sol
- 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl vrhnje za šlag
- 170 g čokolada s 60% kakaa
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Pomiješati kukuruzni škrob i sol pa umiješati u mlijeko i vrhnje da se škrob otopi.
- Smjesu zagrijati na srednjoj vatri, stalno miješajući, a kada zavrije smanjiti jačinu vatre te grijati još 1 minutu uz miješanje.
- Maknuti posudu sa izvora topline i dodati čokoladu (po mogućnosti onu sa 60% kakaa). Ostaviti 1 minutu a zatim miješati dok se čokolada otopi, a smjesa postane glatka.
- Na kraju umiješati kakao prah i vaniliju te po potrebi ponovno zagrijati.