gastro postao
U woku prepržite svinjetinu, tikvice, papriku i poslužite uz željenu tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 359
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 200 g svinjetina, mršava
- 4 kriška pršut
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom rog paprika
- 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
- parmezan
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Svinjetinu izrežite na kockice, začinite po želji i prepržite u woku u ulju pa izvadite sa strane.
- Tikvice izrežite na polumjesece, a papriku na trakice. U woku 2 žlice maslinova ulja popržite papriku 3 minute, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu, začinite soli i paprom. Masline narežite na kolutiće i dodajte tikvicama.
- U prženo povrće dodajte ocjeđenu tjesteninu i dobro promješajte.
- Pri serviranju tjestenini dodajte pršut narezan na trakice i obilno pospite svježe naribanim parmezanom.