Dijete u tebi obožava kekse i sladoled, odrasla osoba ne može bez kave… Top vijest je da su super u kombinaciji. Rum je bonus uz koji je lakše čekati ljeto!
Neka jela imaju slatki okus uspomena,i baš poput madeleine kolačića katapultiraju nas u vremena koja smo zametnuli po ladicama sjećanja. Pamtiš li kad si prvi put kušao sladoled? Taj slatki osjećaj koji započinje hladnoćom, a nakon toga ne možeš stati?!
Ovaj sladoled od kave s Oreo keksima zasigurno će te usrećiti jer istodobno ima u sebi okus djetinjstva i čaroliju odrasle dobi. Ako si ljubitelj kave, ovo će ti definitivno postati top ljetni desert. Rum možeš izostaviti ako baš moraš, ali vjeruj nam da značajno poboljšava okus.
Možeš ga poslužiti i u hrskavom kornetu
foto: Giuliana Catachura/Unsplash
I, da! Važno je napomenuti da se u ovom receptu Oreo keksi dodaju prije izrade sladoleda, tako da gotovo potpuno nestanu u sladoledu. I malo upozorenje: ne koristi skuhanu kavu u ovom receptu jer će promijeniti konzistenciju sladoleda. Uživaj!
Ne gasi ekran dok kuham
Sladoled s Oreo keksima i kavom
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Vrhnje za šlag
500
ml
Mlijeko
250
ml
Šećer
150
g
Sol
1
prstohvat
Instant kava
4
žličica
Žumanjak
6
kom
Oreo keksi
10
kom
Rum
2
žlica
Postupak
Zagrijavaj 250 ml vrhnja, mlijeko, šećer i prstohvat soli u srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće, ali ne i kipuće. Umuti instant kavu dok se potpuno ne otopi.
Pripremi ledenu kupku: Preostalih 250 ml vrhnja ulij u metalnu posudu srednje veličine. Stavi je u veću posudu s ledenom vodom. Na vrh stavi cjedilo. Ostavi sa strane.
U zasebnoj zdjeli umuti žumanjke. Polako ulijevaj zagrijanu mješavinu mlijeka, vrhnja i kave u žumanjke, neprestano miješajući kako bi se žumanjci zagrijali, ali ne i skuhali. Zagrijane žumanjke ulij natrag u lonac.
Neprestano miješaj smjesu na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, za ovaj korak trebat će ti puno strpljivosti. Ovaj korak može trajati od 5 do 10 minuta.
Procijedi kremu kroz cjedilo i promiješaj je s ohlađenim vrhnjem. Dobro ohladi smjesu u hladnjaku (nekoliko sati) ili stavite zdjelu s kremom u novu ledenu kupku.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.