Recepti 21. srpnja 2023.

Za prste polizati: Nabujak od griza s marelicama

Marelice
Marelice foto: Karolina Grabowska/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajna stvar kod nabujka je to što ne moraš posebno oblikovati njegov oblik, a u svakom trenutku izgleda i ima izvrstan okus. Posluži ga uz sladoled ili vrhnje od vanilije i imat će pun dom zadovoljnih gostiju

Ovaj nabujak od griza s marelicama odlično ide uz sladoled ili tučeno slatko vrhnje aromatizirano vanilijom. Sigurno će se svidjeti obitelji i prijateljima.

Čak i ako nikad do sada nisi radio/la nabujak ovaj recept će ti pojednostaviti postupak i olakšati svoje slastičarke 'muke'. Uz naše savjete korak po korak garantiramo ti savršen uspjeh.

 | Author: Tom Dick/Unsplash Marelice su zvijezde ovog jednostavnog deserta foto: Tom Dick/Unsplash

Nabujak od griza s marelicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 8 velikih marelica
  • 500 ml mlijeka
  • 70 g instant pšenične krupice
  • 2 žlice šećera
  • 2 jaja
  • 200 g posnog svježeg sira
  • 2 žlice vanilin šećera
  • šećer u prahu za posipanje

 

nutella Možda vas zanima... Neodoljivih 13 recepata za souffle ili nabujak None

 

Postupak:

  1. Marelice operi, posuši, prereži popola i odstrani im koštice. U loncu zakuhaj mlijeko, uspi krupicu pa kratko prokuhaj da se griz zgusne. Umiješaj šećer i ukloni lonac sa štednjaka.
  2. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Odvoji bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmiksaj sa svježim sirom i šećerom pa ih umiješaj u griz. Na kraju u smjesu umiješaj snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu od griza rasporedi u jednu veću ili četiri manje namašćene vatrostalne posudice pa po njima poslaži marelice s ravnom stranom prema gore. Nabujak peci 20-30 minuta, ovisno o veličini posude, dok ne postane zlaćan na vrhu. 
  4. Kad bude gotov, izvadi ga iz pećnice, pospi šećerom u prahu i posluži. 

 

Souffle Možda vas zanima... Tajne dobrog nabujka None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.