03. svibnja 2016.

Neodoljivih 13 recepata za souffle ili nabujak

nutella
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Taj famozni francuski desert - souffle obožavaju veliki i mali

Hrvatsko ime za ovaj desert - nabujak zapravo je prijevod francuske riječi 'souffler' što znači naduti se, napuhati se ili nabujati

Suffle ili nabujak je pjenasto i lagano tijesto koje se peče u kalupu ili posudici. Može se poslužiti topao ili hladan, slaki ili slani. Kada jednom otkrijete tajnu lijepo dignutoga tijesta htjet ćete ga jesti i za doručak i ručak i večeru. Ovo je jelo kod kojega možete pustiti mašti na volji i izraziti svoju kreativnost.

Za vas smo odabrali najboljih 13 recepata za souffle ili nabujak. 

Tikvice souffle | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Čokoladni souffle

Čokoladni souffle s limetom

Ledeni souffle s narančama

Souffle s tikvicama

Souffle od jagoda

Souffle od jagoda sa semifreddom od avokada

Slatki nabujak s narančom

Nabujak od kelja

Nabujak od špinata

Nabujak od sira

Nabujak tamne čokolade toplog srca

Souffle od riže

Nutella souffle

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Artur Vaško
    artur 20:46 25. Siječanj 2019.

    molim vas koliko je to 1.50 žlica maslaca ili 0.30 šalica ulja i slično... dok je ostalo pisano u g ili kom možda se misli na 1 i pol žlicu ,i 0.3 ml