Recepti 13. listopada 2014.

Slatki nabujak s narančom

Slatki nabujak s narančom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz Francuske, prijestolnice gastronomije, stiže nam još jedan recept za neodoljivi desert, koji za pripremu zahtjeva malo strpljenja i puno pažnje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 50 g maslac, neslani
  • 60 g šećer, kristal
  • 45 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom narančina kora
  • 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Pećnicu zagrijemo na 200 °C. U nju stavimo lim za pečenje. Zdjelice premažemo otopljenim maslacem i pospemo ih šećerom, pazeći da su potpuno prekrivene.
  2. U preostali otopljeni maslac dodamo brašno i pirjamo 1 minutu na slaboj vatri. Sklonimo s vatre i postupno dodajemo mlijeko. Vratimo na vatru i pustimo da polagano zavre, miješajući.
  3. Kuhamo na laganoj vatri 1 – 2 minute pa ponovno sklonimo s vatre. Dodamo narančinu koricu i sok i najviše 1 žličicu šećera. U smjesu umiješamo žumanjke.
  4. Bjelanjke istučemo gotovo u snijeg te u njih umiješamo 1 žličicu šećera. U smjesu sa žumanjcima dodamo 1 žlicu bjelanjaka, pa umiješamo ostatak.
  5. Smjesu ulijemo u zdjelice, nožićem sastrugavši višak s vrha zdjelica. Stavimo ih u vrući lim za pečenje i pečemo 12 – 15 minuta.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.