Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Za velike i male: Uskršnji cupcakesi

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskrsnu trpezu obogatite slasnim kolačićima od mrkve, banane, kokosa, kremastim sirom i malim čokoladnim jajima.

Ovi uskršnji cupcakesi su sasvim jednostavna slastica koja će uz samo malo truda uljepšati svaki uskrsni stol i obradovati sve, naročito klince. Obradujete svoje nepce predivnim okusom sočnog muffina presvučenog laganom kremom od sira s okusom vanilije.

 

macaronsi sa šunkom Možda vas zanima... NOVA TRADICIJA Uskrsni macaronsi sa šunkom Kolumne

 

Uskrs Možda vas zanima... Uskrsni doručak: Najslađi u godini! Recepti

 

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice Dr. Oetker sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • cimet
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 šalica šećera
  • 3 jaja
  • 2 banane
  • 3 šalice naribane mrkve
  • 2 žličice Dr. Oetker ekstrakta vanilije
  • 200 ml mlijeka 
  • 2 žlice soka od limuna

Glazura:

  • 1.50 šalice sirnog namaza
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 1 mala žlica Dr. Oetker ekstrakta vanilije

Dekoracija:

  • mini jaja za dekoraciju

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, cupcakes modlice nauljite i umetnite papirnate košarice.
  2. U maloj zdjelu promiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U velikoj zdjeli umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, mrkve i ekstrakt vanilije. Nakon miješanja dodajte u suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, sol, cimet). Pomiješajte s velikom žlicom, nakon toga dodati ulje.
  3. Pecite 18-20 minuta, pripremite modle za cupcakese.
  4. Ohladite i nakon toga stavite glazuru na cupcakese.
  5. Glazura: Izradite sir sa šećerom u prahu u mikseru niske brzine. Dodajte vaniliju. Tucite u mikseru dok ne postane kremozno.
  6. Ako vam je glazura pregusta dodajte jednu mlijeka, a ako je premekana dodajte postupno šećera u prahu.
  7. Glazuru stavite na ohlađene cupcakese. Dekorirajte s mini čokoladnim jajima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.