gastro postao
Uskrsnu trpezu obogatite slasnim kolačićima od mrkve, banane, kokosa, kremastim sirom i malim čokoladnim jajima.
Ovi uskršnji cupcakesi su sasvim jednostavna slastica koja će uz samo malo truda uljepšati svaki uskrsni stol i obradovati sve, naročito klince. Obradujete svoje nepce predivnim okusom sočnog muffina presvučenog laganom kremom od sira s okusom vanilije.
Potrebno vam je:
Tijesto:
- 2 šalice brašna
- 2 žličice Dr. Oetker sode bikarbone
- prstohvat soli
- cimet
- 1/2 šalice ulja
- 1 šalica šećera
- 3 jaja
- 2 banane
- 3 šalice naribane mrkve
- 2 žličice Dr. Oetker ekstrakta vanilije
- 200 ml mlijeka
- 2 žlice soka od limuna
Glazura:
- 1.50 šalice sirnog namaza
- 1 šalica šećera u prahu
- 1 mala žlica Dr. Oetker ekstrakta vanilije
Dekoracija:
- mini jaja za dekoraciju
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, cupcakes modlice nauljite i umetnite papirnate košarice.
- U maloj zdjelu promiješati brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U velikoj zdjeli umutite šećer i jaja. Dodajte maslinovo ulje, a zatim i ostale sastojke - banane, mrkve i ekstrakt vanilije. Nakon miješanja dodajte u suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, sol, cimet). Pomiješajte s velikom žlicom, nakon toga dodati ulje.
- Pecite 18-20 minuta, pripremite modle za cupcakese.
- Ohladite i nakon toga stavite glazuru na cupcakese.
- Glazura: Izradite sir sa šećerom u prahu u mikseru niske brzine. Dodajte vaniliju. Tucite u mikseru dok ne postane kremozno.
- Ako vam je glazura pregusta dodajte jednu mlijeka, a ako je premekana dodajte postupno šećera u prahu.
- Glazuru stavite na ohlađene cupcakese. Dekorirajte s mini čokoladnim jajima.