gastro postao
Mješavinom za'atar začina zaronite u čaroban svijet okusa i mirisa Bliskog istoka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1755
Tijesto
- 2.50 šalica voda
- 5 g kvasac, svježi
- 1 žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 7 šalica pšenično brašno, bijelo
Premaz
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sušeni timijan
- 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica mažuran
Priprema
- Od sastojaka umijesimo tijesto. Neka bude mekano kao za kruh. Pustimo da se digne.
- Podijelimo tijesto na 12 komada pa napravimo od njih okrugle kruščiće i pustimo da odstoje 20 minuta. Pritisnemo ih odozgo kako bismo napravili plohu za premaz.
- Pomiješamo začine i maslinovo ulje te time premažemo obilnije svaki kruščić.
- Pečemo na 180 Celzijevih stupnjevih od 30 do 45 minuta. Poslužimo ih za doručak, uz umak od jogurta ili uz glavno jelo.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'