Recepti 13. listopada 2014.

Za'atar peciva

Za'atar peciva
gastro postao gastro.24sata.hr
Mješavinom za'atar začina zaronite u čaroban svijet okusa i mirisa Bliskog istoka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1755

Tijesto

  • 2.50 šalica voda
  • 5 g kvasac, svježi
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 7 šalica pšenično brašno, bijelo

Premaz

  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sušeni timijan
  • 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica mažuran

Priprema

  1. Od sastojaka umijesimo tijesto. Neka bude mekano kao za kruh. Pustimo da se digne.
  2. Podijelimo tijesto na 12 komada pa napravimo od njih okrugle kruščiće i pustimo da odstoje 20 minuta. Pritisnemo ih odozgo kako bismo napravili plohu za premaz.
  3. Pomiješamo začine i maslinovo ulje te time premažemo obilnije svaki kruščić.
  4. Pečemo na 180 Celzijevih stupnjevih od 30 do 45 minuta. Poslužimo ih za doručak, uz umak od jogurta ili uz glavno jelo.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.