gastro postao
Na prvi pogled nježne i delikatne, ove okruglice u vašim će ustima izazvati pravu eksploziju okusa
Mirisom tako primamljive, okusom dovoljno jake da na idealan način začine dan. Okruglice od ruma i kave zavoljet ćete na prvi zalogaj. Riječ je o slatko gorkastim zalogajima koje je najbolje pripremiti od tamne čokolade s većim udjelom kakaa, a zatim kombinirati s orašastim plodovima po želji. Orasi će biti nešto masniji pa će dati na težini slastice dok će tostirani bademi, lješnjaci i pistacije dati neku novu dozu okusa čitavoj kombinaciji.
Potrebno vam je:
- 150 g čokolade
- 50 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 2 žlice skuhane kave
- 250 g orašastih plodova
Priprema:
- Čokoladu i maslac otopite na pari.
- Kratko ih ohladite pa ubacite 150 g mljevenih orašastih plodova i šećer.
- Dodajte rum i dvije žlice već skuhane kave.
- Oblikujte okruglice.
- Spremite ih u hladnjak kako bi se stisle, a nakon pola sata ih ponovno izvadite i uvaljajte u ostatak orašastih plodova.
U slast!