gastro postao
Provjerite zašto je ovako pripremljeni pire krumpir ukusniji od običnog recepta
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 380
Potrebno vam je
- 750 g krumpir, zreli
- sol
- 2 kom mladi luk
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g slanina suha, masna
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica maslac, slani
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica majčina dušica
Priprema
- Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na komadiće. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 20 minuta da omekšaju. Potom odlijte vodu i ostavite da izađe para.
- Očistite i operite mladi luk pa ga narežite na tanke kolutove. Očistite luk te ga narežite na tanke kolutove. Narežite slaninu na sitne kockice.
- U maloj posudi zagrijte mlijeko i maslac da se maslac rastopi. Dodajte mlijeko krumpiru pa gnječilicom za krumpir napravite pire. Začinite solju i paprom. Potom umiješajte mladi luk. ostavite na toplome mjestu.
- Zagrijte u tavi ulje pa dodajte luk i slaninu. Propržite da luk dobije zlatnožutu boju, a slanina postane hrskava. Potom umiješajte majčinu dušicu pa sve dodajte pireu.
Izvor Skuhatćute