Recepti 03. listopada 2014.

Začinjeni pire od krumpira

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto je ovako pripremljeni pire krumpir ukusniji od običnog recepta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 380

Potrebno vam je

  • 750 g krumpir, zreli
  • sol
  • 2 kom mladi luk
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g slanina suha, masna
  • 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 žlica majčina dušica

Priprema

  1. Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na komadiće. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 20 minuta da omekšaju. Potom odlijte vodu i ostavite da izađe para.
  2. Očistite i operite mladi luk pa ga narežite na tanke kolutove. Očistite luk te ga narežite na tanke kolutove. Narežite slaninu na sitne kockice.
  3. U maloj posudi zagrijte mlijeko i maslac da se maslac rastopi. Dodajte mlijeko krumpiru pa gnječilicom za krumpir napravite pire. Začinite solju i paprom. Potom umiješajte mladi luk. ostavite na toplome mjestu.
  4. Zagrijte u tavi ulje pa dodajte luk i slaninu. Propržite da luk dobije zlatnožutu boju, a slanina postane hrskava. Potom umiješajte majčinu dušicu pa sve dodajte pireu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.