gastro postao
Tradicionalni hrvatski specijalitet definitivno je na listi onih recepata koje jednostavno moraš znati pripremiti a ponos koji ćeš osjetiti kada ga svladaš može se mjeriti jedino s razinom uživanja dok ih jedeš
Sastojci:
- 45 dag brašna
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- malo soli
Za nadjev:
- 30 dag svježeg kravljeg sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
Za preljev:
- 3 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica ulja
Priprema:
- Za nadjev dobro ocijeđeni sir pomiješaj s jajem, uljem i kiselim vrhnjem.
- Brašno stavi u zdjelu, dodaj jaje, ulje, malo posoljene vode, pa umijesi glatko tijesto. Podijeli ga u 3 do 4 dijela i svaki posebno mijesi kao loptu, a zatim valjkom rastanji u obliku manjeg tanjura. Poredaj na ubrus, pokrij, pa neka miruje oko 30 minuta.
- Tada tijesto na stolnjaku, svako posebno, razvuci u mlince (krajeve odreži), poprskaj ih uljem, premaži pripremljenim nadjevom i savij. Nareži ih tanjurom na 8 cm duljine, redaj ih u namašćeni lim i prelij pripremljenim preljevom. Stavi u zagrijanu pećnicu i peci oko 30 minuta.
- Pečene štrukle proreži do kraja, jer su se za vrijeme pečenja narezani komadi sastavili.
- Pomiješaj kiselo vrhnje i ulje, malo zagrij te prelij preko štrukli.
Dobar tek, sigurno ćeš uživati u svakom zalogaju!