gastro postao
Neodoljiva kombinacij okusa u brzinskim zalogajčićima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 242
Potrebno vam je
- 100 g majoneza
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 6 kriška pršut
- 1 kom kruh pšenični, crni
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica limunov sok
- crvena paprika
- kadulja
Priprema
- Očistite filet pilećih prsa te ga narežite na komadiće veličine zalogaja. Pršut narežite ili kupite narezanog na tanke ploške. Crni kruh narežite na komade koji veličinom odgovaraju prethodno narezanim pilećim prsima. Na svaki komadić pilećih prsa stavite po listić žalfije te ih čvrsto omotajte pršutom.
- Smotuljke poslažite po nauljenom limu te ih pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 10 minuta. Kad se ohlade, nabodite ih na štapiće: na svaki štapić najprije ide komadić kruha, nakon to toga smotuljak od piletine, žalfije i pršuta.
- Za umak ispecite crvene paprike pa ih stavite u zdjelu i pokrijte. Nakon deset minuta pažljivo im ogulite kožicu i uklonite sjemenke. Stavite ih u mikser, dodajte limunov sok. Češnjak, majonezu, sol i papar po ukusu.
- Dobro izmiksajte i odložite na hladno.