Recepti 17. svibnja 2017.

Savršeno: Zapečena korica i domaći okus pečenja

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
PIK Pečena šunka specifična je zbog jedinstvenog izgleda i domaćeg okusa pečenja. Osim posebnog okusa, karakterizira ju i fina zapečena korica, što ju izdvaja od ostalih šunki na tržištu, i zato vam donosimo tri sjajne ideje kako da brzo i kvalitetno od nje napravite vrhunske obroke!

PIK Pečena šunka stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta, a prodaje se i konzumira hladna poput ostalih PIK šunki, te je odmah spremna za konzumaciju.

3 brzopotezne ideje za kreativne obroke s Pečenom šunkom

PIK Pečena šunka idealan je sastojak gurmanskih plata i salata, ali i ukusnih sendviča te brojnih drugih jela. Kao i ostatak PIK šunki, Pečena šunka ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli te je odličan odabir za one koji paze na uravnoteženu prehranu.

 | Author: Promo foto: Promo

1. Sendvič s proljetnim namirnicama

Prva ideja zaista je sasvim jednostavna - sendvič sa svim tipičnim proljetnim namirnicama. Tamni raženi kruh namažite umakom od hrena koji daje dobru pikantnu podlogu. Zatim posložite ostale sastojke - tanko narezanu krišku šunke, kriške tvrdo kuhanih jaja i rotkvica te sve pospite nasjeckanim mladim lukom.

Svi ovi okusi pomiješani u jednom "grizu" daju pravi proljetni zalogaj, odnosno sendvič kojem ćete teško odoljeti, a uživati u njemu možete sve do kraja sezone rotkvica i mladog luka.

 | Author: Promo foto: Promo

2. Šarena salata

Drugi prijedlogu donosi ideju za lagani ručak, praktičan za ponijeti na posao. Odaberite dvije različite lisnate salate prema svom ukusu, dodajte im cherry rajčice i mini mozzarellu. Okuse podignite crnim maslinama te sve pojačajte tostiranim kruhom narezanim na kockice i šunkom narezanom na deblje trakice.

Preostaje vam samo još zapakirati salatu u odgovarajuću posudu i uživati u trenucima pauze za ručak.

 | Author: Promo foto: Promo

3. Vikend doručak sa šunkom i jajima

Treća ideja osnova je bogatog vikend doručka, kada želite jesti u kasno jutro, na miru i bez uobičajene jurnjave koja prati radne dane. Odrežite deblju krišku šunke, gotovo kao pravi odrezak. Uz nju ispecite jaja na oko ili kajganu, možete ih dodatno začiniti s malo čilija za razbuđivanje. Dodajte svježu lisnatu salatu ili bilo koje svježe povrće koje volite te poslužite uz sir i vrhnje.

Ovako pripremljen bogat doručak osigurat će vam dovoljno vremena za uživanje u neradnom danu i dati snage za sve vikend-aktivnosti.

Bacite oko i na filmić, i - dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.