gastro postao
Vrlo jednostavan obrok za koji vam je dovoljno zapeči mahune s dodatkom svježih začina
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 24
Potrebno vam je
- 1000 g mahune zelene (mlade)
- 3 vezica mladi luk
- 6 režanj češnjak
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 2 žlica kadulja
- 1 žlica ružmarin
- 1 žlica svježi timijan
- 2 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 190˚C. Mahune pomiješati sa mladim lukom, češnjakom, maslinovim uljem, začinima, soli i paprom. Sve dobro promiješati i staviti na pleh za pečenje u zagrijanu pećnicu.
- Mahune peći oko 1 sat dok povenu i posmeđe na rubovima, miješajući svakih 10 minuta a pred kraj pečenja i češće.