Recepti 758 prikaza 08. listopada 2014.

Zapečeni tortelini s piletinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tortelini su nepresušan izvor inspiracije za razna jela koja obožavamo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 525

Potrebno vam je

  • 600 g torteloni
  • 80 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 150 g kuhana šunka
  • 300 ml vrhnje za kuhanje
  • 400 g gustin
  • 1 žlica voda
  • 100 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 40 g trapist
  • 55 g krušne mrvice

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U slanoj kipućoj vodi skuhajte punjene torteline. Posebno skuhajte grašak.
  2. Pržite šunku i luk, uz često miješanje, oko pet minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte vrhnje i zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na laganu.
  3. U zdjeli pomiješajte gustin i vodu te smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 5 minuta povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Popaprite.
  4. Dodajte umak, grašak i kuhanu piletinu tortelinima. Premjestite sve u vatrostalnu posudu. Pospite sirom i krušnim mrvicama. Pecite 20 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.