gastro postao
Tortelini su nepresušan izvor inspiracije za razna jela koja obožavamo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 525
Potrebno vam je
- 600 g torteloni
- 80 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 150 g kuhana šunka
- 300 ml vrhnje za kuhanje
- 400 g gustin
- 1 žlica voda
- 100 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 40 g trapist
- 55 g krušne mrvice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U slanoj kipućoj vodi skuhajte punjene torteline. Posebno skuhajte grašak.
- Pržite šunku i luk, uz često miješanje, oko pet minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte vrhnje i zagrijte do vrenja. Smanjite temperaturu na laganu.
- U zdjeli pomiješajte gustin i vodu te smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 5 minuta povremeno miješajući, dok se umak ne zgusne. Popaprite.
- Dodajte umak, grašak i kuhanu piletinu tortelinima. Premjestite sve u vatrostalnu posudu. Pospite sirom i krušnim mrvicama. Pecite 20 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.