gastro postao
Bogatstvo boja i sokova raznog povrća u jednom tanjuru
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 54
Potrebno vam je
- 250 g celer, korijen
- 250 g tikvice, zelene
- 250 g patlidžan
- 1 kom paprika, zelena
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 500 g rajčica, crvena
- 4 režanj češnjak
- -3 mala žlica origano
- 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žličica ružmarin
- 0.50 vezica peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Nasjeckajte svo povrće i pomiješajte dobro sve sastojke te smjesu ravnomjerno rasporedite u vatrostalnoj zdjeli.
- Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 15 minuta.
- Jelo je gotovo kada se zarumeni s gornje strane, što znači da je dobilo koricu. Poslužite toplo.
pečeno povrće
zapečeno
povće
pečenje
jelo od povrća
niskokaloricna prehrana
predjelo
glavno jelo
prilog
vegetarijanska prehrana
ručak
večera
jesen
ljeto
proljeće
zima