gastro postao
Bogatstvo boja i sokova raznog povrća u jednom tanjuru
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 54
Potrebno vam je
- 250 g celer, korijen
- 250 g tikvice, zelene
- 250 g patlidžan
- 1 kom paprika, zelena
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 500 g rajčica, crvena
- 4 režanj češnjak
- -3 mala žlica origano
- 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žličica ružmarin
- 0.50 vezica peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Nasjeckajte svo povrće i pomiješajte dobro sve sastojke te smjesu ravnomjerno rasporedite u vatrostalnoj zdjeli.
- Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 15 minuta.
- Jelo je gotovo kada se zarumeni s gornje strane, što znači da je dobilo koricu. Poslužite toplo.