Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeno miješano povrće

Zapečeno miješano povrće
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogatstvo boja i sokova raznog povrća u jednom tanjuru

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 54

Potrebno vam je

  • 250 g celer, korijen
  • 250 g tikvice, zelene
  • 250 g patlidžan
  • 1 kom paprika, zelena
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 500 g rajčica, crvena
  • 4 režanj češnjak
  • -3 mala žlica origano
  • 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žličica ružmarin
  • 0.50 vezica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Nasjeckajte svo povrće i pomiješajte dobro sve sastojke te smjesu ravnomjerno rasporedite u vatrostalnoj zdjeli.
  3. Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Potom uklonite foliju i pecite još 15 minuta.
  4. Jelo je gotovo kada se zarumeni s gornje strane, što znači da je dobilo koricu. Poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.