Recepti Uskrs 09. travnja 2025.

Zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom

Uskrs
10 MIN
18 MIN
16
SREDNJE
Uskrsni zečići od lisnatog tijesta
Uskrsni zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom
foto: @pixiedustandposies Pinterest
Preslatki uskrsni zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom izgledaju kao da smo proveli pola dana u kuhinji, a za njih zapravo treba manje vremena nego za bojanje pisanica. I jako su fini!

Uskrsni zečići od lisnatog tijesta možda djeluju kao Pinterest projekt, ali u stvarnosti su iznenađujuće jednostavni. Ključ je u nekoliko trikova: hladno lisnato tijesto, mjerenje ravnih linija i dovoljno razmaka među komadima da se mogu napuhati kako žele.

Krema za repiće je klasik: krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilija. Sve poznato, ali kad se spoji s toplim, hrskavim tijestom, dobiješ slasticu koji je fora i fina u isto vrijeme.

Lagano poput igre

Ovi zečići nisu samo za klince - savršeno izgledaju na uskrsnom stolu, a sjajan su i brz desert za one koji nemaju vremena (ni volje) za složene slastice. Mogu se pripremiti unaprijed.

Uskrsni zečići od lisnatog tijesta i krem-sira | Author: @pixiedustandposies Pinterest Zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom foto: @pixiedustandposies Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zečići od lisnatog tijesta s cimetom i krem sirom
10 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
ZEČIĆI OD LISNATOG TIJESTA
Sastojci
  • Brašno
  • Lisnato tijesto 500 g
  • Maslac 3 žlica
  • Šećer 2 žlica
  • Cimet 1 žličica
  • Voda 1 žlica
Postupak
  1. Obloži 2 velika lima papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj svaki list lisnatog tijesta u kvadrat dimenzija 25x25 cm.


  2. Prvi list premaži otopljenim maslacem, ostavljajući 1,5 cm nepokrivene margine s desne i lijeve strane. U zdjelici pomiješaj šećer i cimet pa pospi po tijestu, izbjegavajući rubove. Te rubove premaži hladnom vodom.


  3. Drugi list tijesta također premaži preostalim maslacem (ostavi rubove prazne) i položi ga namazanom stranom prema dolje, direktno na cimetni sloj. Lagano pritisni da se spoje, zatim vilicom zareži i zatvori rubove.


  4. Reži tijesto horizontalno na pola (po širini), pa svaku polovicu na 8 dugih traka. Svaku traku stavi na lim u oblik slova U, s vidljivim slojem cimeta prema gore. Zadrži donju petlju, a gornja dva kraja zavrti dva puta jedno oko drugoga kako bi oblikovao zečje uši.


  5. Kraj trakica lagano razmakni u oblik slova V kako bi dobio zečje uši. Ponavljaj s ostatkom. Na svaki lim stane 8 zečića. Hladi u hladnjaku 15 do 30 minuta.


  6. Ugrij pećnicu na 200 °C i postavi rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. Peci 15-18 minuta, okrećući pladnjeve nakon 10 minuta, dok ne postanu napuhani i zlatnosmeđi. Pusti da se ohlade.


KREMA
Sastojci
  • Krem sir 85 g
  • Maslac 2 žlica
  • Šećer u prahu 1 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Sol 1 prstohvat
Postupak
  1. U srednjoj zdjeli, mikserom na srednje jakoj brzini, izmiksaj krem sir i maslac dok ne postanu lagani i pjenasti. Dodaj šećer u prahu, vaniliju i sol pa miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.


  2. Kremu prebaci u slastičarsku vrećicu s ukrasnim zvjezdastim nastavkom. Na sredinu svakog zečića istisni male kružne "repiće" veličine kovanice.


  3. Kremu možeš pripremiti do 3 dana unaprijed. Čuvaj u zatvorenoj posudi u hladnjaku.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

4091 kcal

204 %

MASTI

274,00 g

380 %

KOLESTEROL

0,25 g

0 %

UH

364,00 g

132 %

PROTEINI

42,00 g

84 %

Zabavi se i zasladi i uz ove uskrsne delicije!

mramorni kuglof Možda vas zanima... Mramorni kuglof je omiljen slatki klasik Recepti Uskrsni mini cheesecake Možda vas zanima... Za Uskrs napravi ovaj preslatki mini cheesecake Recepti uskrsni keksi Možda vas zanima... Gotovi za 20 minuta: Uskrsni keksi po receptu Mary Berry Recepti Pinca Možda vas zanima... Najukusnija pinca za odrasle – s vinom i rumom Recepti funfetti Možda vas zanima... Za još šareniji uskrsni stol ispeci ove slatke kesiće Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.