gastro postao
Želite li zadiviti svoje prijetelje, pripremite za njih ovaj desert i oborit ćete ih s nogu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 464
Krema
- 280 ml mileram
- 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- 2 žlica limunov sok
- 4 žlica konjak (38 vol % alkoh.)
- 1 kom đumbir, korijen
- 2 žlica sok od đumbira
- 75 g šećer, kristal
- narančina kora
Ostalo
- 2 kom naranča (crveno meso)
- 7.50 dl vino, desertno slatko
- 1 kom mahuna vanilije
- 5 list zelatina
- 250 g šećer, kristal
Priprema
- Naribajte koru, razdijelite naranču na kriške i pokrijte.
- Vino (bijelo desertno) i vaniliju grijte na vatri dok ne zakuha. Izlijte u zdjelu, umiješajte koru i ostavite 15 min.
- Stavite želatinu u hladnu vodu na pet min. Procijedite vino. Vratite u posudu i zagrijte. Dodajte 250 g šećera i miješajte dok se ne rastopi.
- Istisnite vodu iz želatine, dodajte je toplom vinu i miješajte dok se ne rastopi. Ulijte u posudu.
- Kriške naranče stavite u šest čaša i izlijte po želeu. Stavite u hladnjaku osam sati ili preko noći.
- Za kremu izmiješajte mileram, narančinu koru i sok, limunov sok, liker, sirup đumbira i šećer te izmiksajte. Stavite na žele i ohladite sat, dva.
Izvor Skuhatćute