Recepti 13. listopada 2014.

Žele od naranče u bijelom vinu

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li zadiviti svoje prijetelje, pripremite za njih ovaj desert i oborit ćete ih s nogu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 464

Krema

  • 280 ml mileram
  • 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 2 žlica limunov sok
  • 4 žlica konjak (38 vol % alkoh.)
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 2 žlica sok od đumbira
  • 75 g šećer, kristal
  • narančina kora

Ostalo

  • 2 kom naranča (crveno meso)
  • 7.50 dl vino, desertno slatko
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 5 list zelatina
  • 250 g šećer, kristal

Priprema

  1. Naribajte koru, razdijelite naranču na kriške i pokrijte.
  2. Vino (bijelo desertno) i vaniliju grijte na vatri dok ne zakuha. Izlijte u zdjelu, umiješajte koru i ostavite 15 min.
  3. Stavite želatinu u hladnu vodu na pet min. Procijedite vino. Vratite u posudu i zagrijte. Dodajte 250 g šećera i miješajte dok se ne rastopi.
  4. Istisnite vodu iz želatine, dodajte je toplom vinu i miješajte dok se ne rastopi. Ulijte u posudu.
  5. Kriške naranče stavite u šest čaša i izlijte po želeu. Stavite u hladnjaku osam sati ili preko noći.
  6. Za kremu izmiješajte mileram, narančinu koru i sok, limunov sok, liker, sirup đumbira i šećer te izmiksajte. Stavite na žele i ohladite sat, dva.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.