Recepti 03. lipnja 2017.

Zelena palačinka kakvu još niste probali

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Nizozemska zelena palačinka priprema se od špinata i tajnog sastojka koji u potpunosti podiže kombinaciju i daje joj posve novi smisao.

Slasna, debela, izvana hrskava, a iznutra kremasta nizozemska palačinka bit će odličan doručak, jednostavan ručak ili bogata večera. Pripremite je prema uputama u receptu pa uživajte u fantastičnim okusima špinata i mladog luka koji na sjajan način podiže čitavu kombinaciju. Kada je gotova, palačinki možete dodati i malo mrvljenog feta sira pa je poslužiti uz salatu od rajčice.

 

nizozemska palačinka Možda vas zanima... Slana nizozemska palačinka za prste polizati None

 

Potrebno vam je:

  • 500 g špinata
  • 4 jaja
  • 240 ml mlijeka
  • 130 g brašna
  • 4 žlice omekšalog maslaca
  • 3 mladog luka
  • 70 g ribanog sira
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu najprije zagrijte na 200 stupnjeva, a na štednjak stavite grijati veći lonac s vodom koju ste najprije posolili.
  2. Kada se pojave mjehurići, ubacite špinat pa ih kuhajte oko minutu, dvije.
  3. Ocijedite ga i pustite da se ohladi, a zatim ga nasjeckajte.
  4. Jaja, mlijeko i brašno s malo soli i šećera pomiješajte u posudi.
  5. Dodati možete i prstohvat muškatnog oraščića za više osoba.
  6. Na tavi najprije otopite maslac, a zatim dodajte mladi luk koji ste prethodno nasjeckali.
  7. Kada poprimi boju, dodajte špinat, kuhajte pola minute pa maknite s vatre.
  8. Začinite soli i paprom.
  9. Sve zajedno prebacite u posudu za pečenje, prelijte umućenim jajima, dodajte ribani sir i prebacite sve u pećnicu.
  10. Pecite oko 25 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.