gastro postao
Nizozemska zelena palačinka priprema se od špinata i tajnog sastojka koji u potpunosti podiže kombinaciju i daje joj posve novi smisao.
Slasna, debela, izvana hrskava, a iznutra kremasta nizozemska palačinka bit će odličan doručak, jednostavan ručak ili bogata večera. Pripremite je prema uputama u receptu pa uživajte u fantastičnim okusima špinata i mladog luka koji na sjajan način podiže čitavu kombinaciju. Kada je gotova, palačinki možete dodati i malo mrvljenog feta sira pa je poslužiti uz salatu od rajčice.
Potrebno vam je:
- 500 g špinata
- 4 jaja
- 240 ml mlijeka
- 130 g brašna
- 4 žlice omekšalog maslaca
- 3 mladog luka
- 70 g ribanog sira
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu najprije zagrijte na 200 stupnjeva, a na štednjak stavite grijati veći lonac s vodom koju ste najprije posolili.
- Kada se pojave mjehurići, ubacite špinat pa ih kuhajte oko minutu, dvije.
- Ocijedite ga i pustite da se ohladi, a zatim ga nasjeckajte.
- Jaja, mlijeko i brašno s malo soli i šećera pomiješajte u posudi.
- Dodati možete i prstohvat muškatnog oraščića za više osoba.
- Na tavi najprije otopite maslac, a zatim dodajte mladi luk koji ste prethodno nasjeckali.
- Kada poprimi boju, dodajte špinat, kuhajte pola minute pa maknite s vatre.
- Začinite soli i paprom.
- Sve zajedno prebacite u posudu za pečenje, prelijte umućenim jajima, dodajte ribani sir i prebacite sve u pećnicu.
- Pecite oko 25 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite toplo.
Dobar tek!